Table of Contents Table of Contents
Previous Page  30 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 30 / 32 Next Page
Page Background

30 2017

02

HKSCAN AGRI

Lamm

Foder

Nöt

TEXT:

ELISABETH SVENSSON

/ NOTISER /

OCH MONICA HANSSON,

FOTO:

HKSCAN

Vi upprepar fjolårets succé!

Sälj dina dikalvar till oss i

höst och få rabatt på inköp

av stambokförd avelstjur

säsong 2018. Rabatten

uppgår till 100 kr/förmed­

lad dikalv. Håll utkik på

HKScan Agri bloggen

www.hkscanagri.se

för

mera information och

veckor som omfattas av

kampanjen.

Planera noga för betes­

lammen så de kan hållas

på en god tillväxt under

sommaren. Vi behöver så

många lamm som möjligt

till slakt i juli–augusti då

det är aktuellt med grill

och grillförsäljning. Under

vecka 27–31 upprepar

vi sommarerbjudandet

med bäst betalt i hela

viktsintervallet 14–25,9 kg.

Vi vidgar också fettklass

så att även fettgrupp 3+

är godkänd kvalitet för

kontraktstillägg. Läs mera

på HKScan Agri bloggen.

Vet du om att HKScan säljer

ett prestarter foder, Opti

Prima, att använda till små-

grisar i BB avdelningen?

Genom att tidigt börja

utfodra smågrisen med ett

smakligt och väl sammansatt

foder så lär sig smågrisen att

äta tidigt. Och då kommer

den också att klara avvänj­

ningen bättre. Kontakta

Anna-Maria Larsson

, telefon

044–19 40 32, för att få mer

info.

NU BLIR DET

en ny och mer mat-

inspirerad förpackningsdesign på

allt mörpackat kött. Det är totalt

22 produkter som berörs av den

nya designen, åtta fläsk-, 10 lamm-,

10 nöt- och två kalvprodukter.

– Under förra året jobbade vi fram

hur vi ville att förpackningarna skulle

utformas och i grund och botten vill

vi jobba med ”Scan – smaken av

Sverige”, att få in en matglädje och

smakinspiration som skall tilltala

konsumenten redan i hyllan berättar

produktchef

Adam Björnstjerna

.

Tidigare hade vi en transparent förpack­

ning med tryck eller klisteretikett. Det vi

har gjort nu är att vi har tagit fram en mat-

och smakfokuserad design som täcker

hela framsidan och skall ge synlighet i

butik och skänka inspiration och matglädje.

– Det är ett kreativt och nytänkande

grepp på den här typen av produkt och

där vi känner att vi ligger i framkant på

marknaden. Synligheten och matinspi­

rationen som detta innebär ger oss nya

förutsättningar att både stärka varumär­

ket och driva försäljning i det här seg­

mentet menar Adam.

HAMPSHIREÅRET

2016

har visat

på goda

avelsframsteg.

Målet med

den svartvita

faderrasen

är grisar med hög

tillväxt och köttprocent,

effektiv foderomvand­

lingsförmåga och med

en god hållbarhet. Förutom

stora framsteg av dessa egenskaper till­

kommer RN-genen som ger Hampshire

dess unika köttkvalité, och ligger till

grund för Piggham. Resultaten för 2016

visar att Hampshiregaltarna har haft en

medeltillväxt på 733 gram per dag från

födsel till 100 kg, det vill säga endast

134 dagar till 100 kg! Späcktjockleken

vid 100 kg har minskat 0,4 mm till

7,6 mm. Under året har 400 djur testats

i foderautomater och galtarna har i

medel förbrukat 141 kg foder mellan

35 och 100 kg,

vilket är 10 kg

mindre

i jämförelse

med förra

året! I samma

intervall har

de växt 1 098

gram per dag i

genomsnitt och

det en ökning på

60 gram per dag

jämfört med förra året. Osteokondros

håller sig fortsatt på en mycket låg nivå.

Köttprocenten för alla slaktade Hamp­

shiredjur (gyltor och galtar) var 62,0 %.

De genetiska trenderna visar att den

totala vinsten med aveln de fyra senaste

åren är 21 SEK per slaktsvin och år.

Glädjande ses en ökad efterfrågan av

Hampshire hos besättningarna runt om

i landet. Seminförsäljningen av Hamp­

shire i Sverige ökade med 11,4 % under

2016, och med hela 26,3 % i Norge!

Ny design med mer matglädje

Fortsatta framgångar för HKScan Hampshire