HKSCAN AGRI
03
2016 19
Ambitionerna med ish-konceptet är höga. Johan är till och
med övertygad om att ”ish” kommer att bli en del av framtida
charksegment.
– I framtidens charkhylla ser jag de traditionella, kvalitativa
charkprodukterna tillsammans med helt vegetariska produkter
samt produkter som är en mix av olika råvaror som kan kombineras
i det oändliga.
Hela tanken bakom konceptet är inte att ersätta något, utan
tvärtom, det handlar om att komplettera och bli ännu mer relevanta
och attraktiva för konsumenterna.
– Vi är ett modernt företag och måste kunna hantera det
faktum att charkprodukter ifrågasätts utifrån ett klimat- och
hälsoperspektiv. Det är i denna anda som konceptet ”ish” har vuxit
fram. En serie produkter för de konsumenter som inte är helt såld
på de traditionella charkprodukterna, eller som av olika anledningar
medvetet funderar på att dra ner på sin köttkonsumtion. Vi har lyssnat
på dem och breddat vårt utbud för att vara ett självklart val även för
framtidens konsumenter. Med detta sagt kvarstår vår ambition som
marknadsledare inom flera kött och charksegment att även driva
dessa segment till nya nivåer vad gäller smak, kvalitet och hållbarhet
för framtiden.
Scan Svensk Burgish
med nötkött
Vi har gjort en burgish på 50 %
välsmakande svenskt nötkött
som kombineras med svarta
bönor och mathavre – allt med
svenskt ursprung.
Nu är Burgish här
Först kom Korvish och Järpish och revolutionerade charkhyllan med sin
innehållsmix av svenskt kött och svenska grönsaker. Nu hälsar vi Burgish
välkommen – en hamburgare med mathavre och svarta bönor från Öland.
Johan Persson, Head of Category Processed på HKScan, är lyrisk.
TEXT:
CAMILLA ERLANDSSON,
FOTO:
HKSCAN
FÅ MATPRODUKTER
har haft en sådan genomslagskraft som hamburgaren. Grillad,
stekt, som finvariant med klyftpotatis på krogen eller mellan två bröd i glatt papper hos
snabbmatskedjan. Det kräver mod att nytolka denna klassiker, men HKScan fegar inte.
Nu kommer Burgish!
– Nu är det dags att ta vårt unika koncept vidare med nya fantastiska smakkombinationer
till hamburgarens värld, i syfte att skapa nya framtida alternativ för såväl lunch som middag.
Burgish är en läcker nykomling baserad på köttråvara från svenskt nötkött. Köttet har
sedan kompletterats med en mix av svarta bönor och mathavre. Enligt samma princip
som HKScans köttråvara är det endast förstklassiga grönsaker framodlade av svenska
lantbrukare som används.
Det går nästan att ta på
Johan Perssons
entusiasm inför den nya produkten.
– De svarta bönorna tillför ju inte bara smak och konsistens, det blir dessutom en
oerhört visuellt tilltalande produkt med inslagen av de svarta prickarna från bönorna.
Resultatet blir en mycket saftig burgare som passar i traditionellt utförande till bröd
eller tillsammans med potatis, pasta, ris eller andra kolhydrater av önskat slag.
I utvecklingen av Burgish har man valt att hålla sig till en baskryddning – det är råvarorna som ska prata.
Syftet är inte heller att ”störa” konsumentens egna preferenser när det kommer till smaksättare – hur en
hamburgare ska ätas är som bekant ytterst individuellt!
"ISH" ERSÄTTER INTE, DEN KOMPLETTERAR
Johan Persson
Head of Category
Processed