Table of Contents Table of Contents
Previous Page  19 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 19 / 32 Next Page
Page Background

HKSCAN AGRI

03

2016 19

Ambitionerna med ish-konceptet är höga. Johan är till och

med övertygad om att ”ish” kommer att bli en del av framtida

charksegment.

– I framtidens charkhylla ser jag de traditionella, kvalitativa

charkprodukterna tillsammans med helt vegetariska produkter

samt produkter som är en mix av olika råvaror som kan kombineras

i det oändliga.

Hela tanken bakom konceptet är inte att ersätta något, utan

tvärtom, det handlar om att komplettera och bli ännu mer relevanta

och attraktiva för konsumenterna.

– Vi är ett modernt företag och måste kunna hantera det

faktum att charkprodukter ifrågasätts utifrån ett klimat- och

hälsoperspektiv. Det är i denna anda som konceptet ”ish” har vuxit

fram. En serie produkter för de konsumenter som inte är helt såld

på de traditionella charkprodukterna, eller som av olika anledningar

medvetet funderar på att dra ner på sin köttkonsumtion. Vi har lyssnat

på dem och breddat vårt utbud för att vara ett självklart val även för

framtidens konsumenter. Med detta sagt kvarstår vår ambition som

marknadsledare inom flera kött och charksegment att även driva

dessa segment till nya nivåer vad gäller smak, kvalitet och hållbarhet

för framtiden.

Scan Svensk Burgish

med nötkött

Vi har gjort en burgish på 50 %

välsmakande svenskt nötkött

som kombineras med svarta

bönor och mathavre – allt med

svenskt ursprung.

Nu är Burgish här

Först kom Korvish och Järpish och revolutionerade charkhyllan med sin

innehållsmix av svenskt kött och svenska grönsaker. Nu hälsar vi Burgish

välkommen – en hamburgare med mathavre och svarta bönor från Öland.

Johan Persson, Head of Category Processed på HKScan, är lyrisk.

TEXT:

CAMILLA ERLANDSSON,

FOTO:

HKSCAN

FÅ MATPRODUKTER

har haft en sådan genomslagskraft som hamburgaren. Grillad,

stekt, som finvariant med klyftpotatis på krogen eller mellan två bröd i glatt papper hos

snabbmatskedjan. Det kräver mod att nytolka denna klassiker, men HKScan fegar inte.

Nu kommer Burgish!

– Nu är det dags att ta vårt unika koncept vidare med nya fantastiska smakkombinationer

till hamburgarens värld, i syfte att skapa nya framtida alternativ för såväl lunch som middag.

Burgish är en läcker nykomling baserad på köttråvara från svenskt nötkött. Köttet har

sedan kompletterats med en mix av svarta bönor och mathavre. Enligt samma princip

som HKScans köttråvara är det endast förstklassiga grönsaker framodlade av svenska

lantbrukare som används.

Det går nästan att ta på

Johan Perssons

entusiasm inför den nya produkten.

– De svarta bönorna tillför ju inte bara smak och konsistens, det blir dessutom en

oerhört visuellt tilltalande produkt med inslagen av de svarta prickarna från bönorna.

Resultatet blir en mycket saftig burgare som passar i traditionellt utförande till bröd

eller tillsammans med potatis, pasta, ris eller andra kolhydrater av önskat slag.

I utvecklingen av Burgish har man valt att hålla sig till en baskryddning – det är råvarorna som ska prata.

Syftet är inte heller att ”störa” konsumentens egna preferenser när det kommer till smaksättare – hur en

hamburgare ska ätas är som bekant ytterst individuellt!

"ISH" ERSÄTTER INTE, DEN KOMPLETTERAR

Johan Persson

Head of Category

Processed