Table of Contents Table of Contents
Previous Page  20 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 20 / 32 Next Page
Page Background

20 HKSCAN AGRI

– ME POHJOISMAALAISET

pidämme monia asioita itses­

täänselvyytenä. Puhdas vesi, järvet, metsät ja harvaan

asutut alueet ovat meille arkipäiväisiä asioita, mutta

muualla maailmalla ne ovat jotain todella erityistä,

Magnus Sjöholm

, VP Marketing, AfH, summaa.

Brändeistä, tuotteista ja

konsepteista kansainvälisessä

liiketoiminnassa vastaava

Sjöholm kertoo, että lansee­

raustarinassa korostettiin

pohjoismaisia vientivaltteja:

puhdasta luontoa, kotitiloja

sekä vuodenaikojen vaihtelua.

Myös eläinten hyvinvointi,

vähäinen antibioottien käyttö

ja salmonellavapaus olivat

tärkeitä tarinan osia.

– Esityksessämme käytämme

slogania: Pure taste from Nor­

dic farms. Tätä konkretisoimme

kertomalla hyvästä ilman ja

veden laadusta sekä hana­

veden käytöstä myös eläimille.

Kerromme, että etäällä toisis­

taan sijaitsevat tilat ja tiukat

hygieniavaatimukset ehkäise­

vät tautien leviämistä. Koros­

tamme myös, että emme käytä

minkäänlaisia kasvuhormoneja,

vaan annamme eläinten kasvaa

luonnollisesti. Tuottajatarinassa

tuomme esiin, että tilat ovat

maailman mittakaavassa pieniä

ja perheomisteisia ja ovat toi­

mineet usean sukupolven ajan.

Kulttuurierot on myös huo­

mioitava myyntiargumenteissa.

Esimerkiksi kiinalaisille eläinten hyvinvointi ei ole sinäl­

lään samanlainen itseisarvo kun meille.

– Sen tärkeys tulee konkreettiseksi, kun selitetään eläi­

men stressitason vaikuttavan makuun, Sjöholm selventää.

MAKU JA TESTAUS

RATKAISIVAT KAUPAT

Hongkong valikoitui vientikoh­

teeksi useastakin syystä: se on

sopivasti idän ja lännen välissä

sijaitseva ”näyteikkuna” Kiinaan.

Lisäksi englantia puhuvat asiak­

kaat ovat tottuneita ostamaan

ja käymään kauppaa.

Reilu vuosi sitten ammattikeit­

tiöitä lähestyttäessä maistatus

takasi onnistumisen.

– Mietimme paljon hissi­

puhetta, mutta totesimme,

että paras tapa saada kokit

ostamaan tuotetta on mennä

suoraan ravintoloihin maistat­

tamaan. Liha oli kaikista niin

herkullista, että he halusivat

sitä tarjottavaksi ravintolassaan

saman tien, Sjöholm kuvaa.

Vähittäiskauppojen kohdalla

maaliin päästiin pitkäjänteisen

testaamisen kautta.

– Olimme luottavaisia, että

meillä on hyvä konsepti, joka

rakentuu oikeasta hinnoittelus­

ta ja luottamusta herättävästä

tarinasta. Asiakkaat pitivät

tarinastamme, mutta heidän oli

silti testattava kaikki itse useaan

kertaan.

TEKSTI:

SAARA SALAJA

KUVAT:

HKSCAN

POHJOISMAINEN PUHTAUS

JA YLIVERTAINEN MAKU MYIVÄT

RYPSIPORSAAN HONGKONGIIN

Rypsiporsas® lanseerattiin viime vuoden tammikuussa Hongkongin ammattikeittiöille.

Nyt vuosi myöhemmin Flodins® Omega-3 pork -nimeä kantava tuotekonsepti saatiin

myös Hongkongin vähittäiskauppoihin. Onnistunut lanseeraus vaati hyvän tuotteen

rinnalle huolellisesti rakennetun tarinan.

Magnus Sjöholmin mukaan pohjoismainen puhtaus

ja eksotiikka purevat hyvin Hongkongissa.