20 HKSCAN AGRI
– ME POHJOISMAALAISET
pidämme monia asioita itses
täänselvyytenä. Puhdas vesi, järvet, metsät ja harvaan
asutut alueet ovat meille arkipäiväisiä asioita, mutta
muualla maailmalla ne ovat jotain todella erityistä,
Magnus Sjöholm
, VP Marketing, AfH, summaa.
Brändeistä, tuotteista ja
konsepteista kansainvälisessä
liiketoiminnassa vastaava
Sjöholm kertoo, että lansee
raustarinassa korostettiin
pohjoismaisia vientivaltteja:
puhdasta luontoa, kotitiloja
sekä vuodenaikojen vaihtelua.
Myös eläinten hyvinvointi,
vähäinen antibioottien käyttö
ja salmonellavapaus olivat
tärkeitä tarinan osia.
– Esityksessämme käytämme
slogania: Pure taste from Nor
dic farms. Tätä konkretisoimme
kertomalla hyvästä ilman ja
veden laadusta sekä hana
veden käytöstä myös eläimille.
Kerromme, että etäällä toisis
taan sijaitsevat tilat ja tiukat
hygieniavaatimukset ehkäise
vät tautien leviämistä. Koros
tamme myös, että emme käytä
minkäänlaisia kasvuhormoneja,
vaan annamme eläinten kasvaa
luonnollisesti. Tuottajatarinassa
tuomme esiin, että tilat ovat
maailman mittakaavassa pieniä
ja perheomisteisia ja ovat toi
mineet usean sukupolven ajan.
Kulttuurierot on myös huo
mioitava myyntiargumenteissa.
Esimerkiksi kiinalaisille eläinten hyvinvointi ei ole sinäl
lään samanlainen itseisarvo kun meille.
– Sen tärkeys tulee konkreettiseksi, kun selitetään eläi
men stressitason vaikuttavan makuun, Sjöholm selventää.
MAKU JA TESTAUS
RATKAISIVAT KAUPAT
Hongkong valikoitui vientikoh
teeksi useastakin syystä: se on
sopivasti idän ja lännen välissä
sijaitseva ”näyteikkuna” Kiinaan.
Lisäksi englantia puhuvat asiak
kaat ovat tottuneita ostamaan
ja käymään kauppaa.
Reilu vuosi sitten ammattikeit
tiöitä lähestyttäessä maistatus
takasi onnistumisen.
– Mietimme paljon hissi
puhetta, mutta totesimme,
että paras tapa saada kokit
ostamaan tuotetta on mennä
suoraan ravintoloihin maistat
tamaan. Liha oli kaikista niin
herkullista, että he halusivat
sitä tarjottavaksi ravintolassaan
saman tien, Sjöholm kuvaa.
Vähittäiskauppojen kohdalla
maaliin päästiin pitkäjänteisen
testaamisen kautta.
– Olimme luottavaisia, että
meillä on hyvä konsepti, joka
rakentuu oikeasta hinnoittelus
ta ja luottamusta herättävästä
tarinasta. Asiakkaat pitivät
tarinastamme, mutta heidän oli
silti testattava kaikki itse useaan
kertaan.
TEKSTI:
SAARA SALAJA
KUVAT:
HKSCAN
POHJOISMAINEN PUHTAUS
JA YLIVERTAINEN MAKU MYIVÄT
RYPSIPORSAAN HONGKONGIIN
Rypsiporsas® lanseerattiin viime vuoden tammikuussa Hongkongin ammattikeittiöille.
Nyt vuosi myöhemmin Flodins® Omega-3 pork -nimeä kantava tuotekonsepti saatiin
myös Hongkongin vähittäiskauppoihin. Onnistunut lanseeraus vaati hyvän tuotteen
rinnalle huolellisesti rakennetun tarinan.
Magnus Sjöholmin mukaan pohjoismainen puhtaus
ja eksotiikka purevat hyvin Hongkongissa.