Table of Contents Table of Contents
Previous Page  26 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 26 / 32 Next Page
Page Background

26 HKSCAN AGRI

Suomalaisten rakastama

marinadi täyttää 25 vuotta

Hunajamarinoidut broilerin suikaleet ovat olleet suomalaisten suosikkiruokaa

jo 25 vuotta. Lamavuosina syntynyt herkku on edelleen Suomen suosituin

broilerituote, ja myyntiluvut kasvavat yhä. Kariniemen Kananpojan

hunajamarinoituja fileesuikaleita myydään joka päivä noin 14000 pakettia.

TEKSTI:

SANNA KERVINEN

KUVAT:

HKSCAN

VASTA 1980 -LUVUN

puolivä-

lin jälkeen suomalaisilla oli mah-

dollisuus ostaa tuoretta broilerin

lihaa. Siihen asti jouduimme tyy-

tymään lähinnä kokonaisiin pakas-

tettuihin broilereihin. Tuoretuot-

teet yleistyivät nopeasti, kun teolli-

suudessa ryhdyttiin investoimaan

pakkauskoneisiin.

– 1990-luvun laman aikoihin ryh-

dyimme pohtimaan, miten sai-

simme suomalaiset syömään broile-

rin lihaa viikoittain tai jopa päivit-

täin. Maustamattomien tuotteiden

lisäksi oli tarjolla vain yhtä ”punaista

perusmarinadia” Se ei mielestämme tarjonnut vielä tar-

peeksi vaihtoehtoja suomalaisten ruokapöytään. Halu-

simme kehittää jotain aivan uutta ja maistuvaa, muistelee

Kariniemen markkinointipäällikkö

Vesa Saarenmaa

.

Samaan aikaan kun televisiossa

alkoi pyöriä Kauniit ja Rohkeat, ruo-

kakauppojen hyllyille ilmestyivät

Kariniemen hunajamarinoidut broi-

lerin fileesuikaleet.

– Löysin tuotekehitysryhmänmuis-

tiinpanoista kirjauksen 19.12.1991:

marinadin maku on nyt kohdallaan,

väriin tarvitaan vielä muutoksia.

Värin muuttaminen niin, ettei maku

olisi kärsinyt, ei kuitenkaan onnistu-

nut, joten pitäydyimme herkullisessa

maussa. Onhan tuosta väristä tullut

näiden vuosien aikana jonkun verran palautetta, naurah-

taa Saarenmaa.

Hunajamarinadin kehittivät tuoteryhmäpäällikkönä

/ MARKKINAT /

"OLIHAN SE VALTAVA

SUOSIO ALUKSI JOPA

HÄMMENTÄVÄÄ."