26 HKSCAN AGRI
Suomalaisten rakastama
marinadi täyttää 25 vuotta
Hunajamarinoidut broilerin suikaleet ovat olleet suomalaisten suosikkiruokaa
jo 25 vuotta. Lamavuosina syntynyt herkku on edelleen Suomen suosituin
broilerituote, ja myyntiluvut kasvavat yhä. Kariniemen Kananpojan
hunajamarinoituja fileesuikaleita myydään joka päivä noin 14000 pakettia.
TEKSTI:
SANNA KERVINEN
KUVAT:
HKSCAN
VASTA 1980 -LUVUN
puolivä-
lin jälkeen suomalaisilla oli mah-
dollisuus ostaa tuoretta broilerin
lihaa. Siihen asti jouduimme tyy-
tymään lähinnä kokonaisiin pakas-
tettuihin broilereihin. Tuoretuot-
teet yleistyivät nopeasti, kun teolli-
suudessa ryhdyttiin investoimaan
pakkauskoneisiin.
– 1990-luvun laman aikoihin ryh-
dyimme pohtimaan, miten sai-
simme suomalaiset syömään broile-
rin lihaa viikoittain tai jopa päivit-
täin. Maustamattomien tuotteiden
lisäksi oli tarjolla vain yhtä ”punaista
perusmarinadia” Se ei mielestämme tarjonnut vielä tar-
peeksi vaihtoehtoja suomalaisten ruokapöytään. Halu-
simme kehittää jotain aivan uutta ja maistuvaa, muistelee
Kariniemen markkinointipäällikkö
Vesa Saarenmaa
.
Samaan aikaan kun televisiossa
alkoi pyöriä Kauniit ja Rohkeat, ruo-
kakauppojen hyllyille ilmestyivät
Kariniemen hunajamarinoidut broi-
lerin fileesuikaleet.
– Löysin tuotekehitysryhmänmuis-
tiinpanoista kirjauksen 19.12.1991:
marinadin maku on nyt kohdallaan,
väriin tarvitaan vielä muutoksia.
Värin muuttaminen niin, ettei maku
olisi kärsinyt, ei kuitenkaan onnistu-
nut, joten pitäydyimme herkullisessa
maussa. Onhan tuosta väristä tullut
näiden vuosien aikana jonkun verran palautetta, naurah-
taa Saarenmaa.
Hunajamarinadin kehittivät tuoteryhmäpäällikkönä
/ MARKKINAT /
"OLIHAN SE VALTAVA
SUOSIO ALUKSI JOPA
HÄMMENTÄVÄÄ."