Table of Contents Table of Contents
Previous Page  22 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 22 / 32 Next Page
Page Background

22 HKSCAN AGRI

TEKSTI:

STEFAN CLAUSSON

KUVA:

HKSCAN

KESTÄVYYS

– EI TRENDI, VAAN NORMI

Ympäristöasioissa ja kestävän kehityksen kysymyksissä on kyse vastuusta,

joka meillä yrityksenä on. Tiedotetaan tekemisistämme entistä selkeämmin

ja ollaan ylpeitä saavutuksistamme, sanoo Patrik Holm-Thisner,

HKScan-konsernin vastanimitetty laatu- ja vastuullisuusjohtaja.

YRITYSTEN VASTUULLISUUTTA

arvioivat rahoitusana-

lyytikot punnitsevat huolellisesti yrityksen riskejä ja

mahdollisuuksia. Siksi yritysten on entistä tarkemmin

selvitettävä toimintaansa esimerkiksi ympäristö- ja

yhteiskuntavastuun alueilla.

– Vastaisuudessa meidän on myös erottauduttava

selvästi kilpailijois-

tamme. Tämä on

tärkeää jo siitä syys-

tä, että lihatilamme

kokevat taloutensa

tiukaksi samalla, kun

yrityksen haaste on

pitkällä aikavälillä

saavuttaa kilpai-

luetua hinnan ja

volyymin avulla,

Holm-Thisner jatkaa.

KESTÄVÄ TUOTAN-

TOTAPA TARJOAA

MAHDOLLISUUDEN

EROTTAUTUA

– Korkeiden

tuotantokustannus-

ten sekä tarjonnan

ja kysynnän vinoutu-

mien vuoksi liham-

me on kalliimpaa

kuin tuontiliha. Tuo-

malla esiin eettisyy-

den ja ympäristön

eteen tekemäämme

työtä ja toimimalla

rohkeasti voimme

nousta maailman

parhaaksi toimijaksi

ympäristö-, yhteis-

kunta- ja eettisissä

kysymyksissä,

Holm-Thisner

sanoo.

Tietoisuus eettisyydestä ja ympäristöasioista kasvaa

kaiken aikaa. Kuluttajat valitsevat tuotteita yhä tietoi-

semmin perustein.

– Kuluttajien tietämys joistakin yritysvastuuasioista

on lisääntynyt, mutta toisaalta eläintuotanto on

vierasta. Se voi johtaa vinoutuneeseen ja inhimillis-

tettyyn käsitykseen

siitä, millainen on

hyvä tuotantotapa

ja miten eläimiä on

hoidettava.

Yrityksen on otet-

tava nämä ajatukset

huomioon, olivat

ne sitten oikeita vai

vääriä, sillä kulutta-

jat vaikuttavat

osaltaan siihen, mitä

asioita pidetään

esillä, Holm-Thisner

sanoo.

– On meidän vas-

tuullamme valvoa

eläinten hyvinvoin-

tia ja osoittaa, että

eläinten olot ovat

parhaat mahdolliset

teurastukseen asti.

Jos voimme erot-

tautua kilpailijois-

tamme eläintenhoi-

don eettisyydessä,

voimme johtaa

kehitystä.

RUOAN- JA LIHAN-

TUOTANTO

PUHUTTAVAT

ILMASTO­

KESKUSTELUSSA

– Olemme otta-

neet lihaan ja sen