Table of Contents Table of Contents
Previous Page  25 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 25 / 32 Next Page
Page Background

02

2017 KOTITILALTA 25

Kuva: Pasi Leino

KOLUMNI

25

BROILERIN TUOTTAJAPALVELUT

nykyisessä muo­

dossaan ovat olleet tarjolla nyt vuoden verran ja onkin

hyvä aika miettiä missä mennään, mitä on tehty ja mitä

vielä pitää tehdä. Palveluita tarjoavat HKScanin ruokin­

nan, tuotantoneuvonnan ja eläinterveydenhuollon asian­

tuntijat, mutta käytännössä työtä tehdään hyvin tiiviisti

yhdessä broilerin hankinnan, logistiikan, suunnittelun ja

ohjauksen kanssa.

Uskomme, että koko ketjun yhteistyöllä pääsemme

kaikkien kannalta parhaaseen lopputulokseen. Vähitel­

len tuottajapalvelukonseptia on tarkoitus soveltaen toteut­

taa HKScanin broilerin alkutuotannossa myös Tanskassa

ja Virossa.

TAVOITTEENA HYÖDYLLINEN YHTEISTYÖ

Tuottajapalveluiden selkeä tavoite on olla tuottajille hel­

posti lähestyttävä ja asiansa osaava kumppani kaikissa

broilerin kasvatukseen ja tuo­

tantoon liittyvissä asioissa ja

kehittää tuotantoa yhä kannat­

tavampaan ja vastuullisempaan

suuntaan yhteistyössä heidän

kanssaan.

Toinen, hyvin läheisesti edel­

liseen liittyvä tehtävä on varmis­

taa, että tuotantolaitos saa joka

päivä hyvälaatuista raakamate­

riaalia juuri sopivan määrän.

Haasteita on matkan varrella

ollut, ja Rauman tuotantolai­

toksen avaaminen syksyllä tuo

monien mahdollisuuksien lisäksi

varmasti myös uutta pohditta­

vaa. Tuotannon jatkuvasti kehit­

tyessä omaa kouluttautumista,

oppimista ja tiedon lisäämistä ei

saa unohtaa, jotta pystymme jat­

kossa yhä paremmin saavutta­

maan tavoitteemme.

TARJOLLA SEKÄ UUTTA ETTÄ TUTUMPAA

Palvelukonseptit ovat täsmentyneet, vaikka osin samoja

neuvonnallisia asioita on tarjottu jo aikaisemminkin. Muun

muassa eläinterveydenhuolto ja tuotanto- ja rehuneuvonta

ovat olleet tarjolla jo pitkään kaikille Kariniemen sopimus­

tuottajille. Toisaalta täysin uusiakin tarjoomia on tullut.

Vuonna 2017 ensimmäistä kertaa järjestetyssä Karinie­

men tuottajakoulutuksessa keskitytään uusiin, aloittele­

viin tuottajiin. Vastuulliseen ja kannattavaan kasvatukseen

tarvittavat perustiedot ja Kariniemen hyviksi koetut toi­

mintatavat pyritään tarjoamaan tuottajille mahdollisim­

man tehokkaasti. Kurssi on tarkoitus järjestää vuosittain.

Toivottavasti koulutus myös edistää nuorten tuottajien

keskinäistä verkostoitumista ja tuo tuottajapalvelut mah­

dollisimman helposti lähestyttäväksi jokaiselle.

Uutta on myös tuottajien hyvinvointipäivä, joka järjes­

tettiin ensimmäistä kertaa viime syksynä Eerikkilän urhei­

luopistossa. Tänä vuonna hyvin­

vointipäivän konsepti on hieman

erilainen.

Eläinten terveydenhuolto pu-

huttaa myös siipikarjapuolella,

vaikka sitä ei olekaan organisoitu

kansallisesti Nasevan ja Sikavan

lailla. HKScanin tavoitteena on,

että vuoden 2018 loppuun men­

nessä kaikilla broileritiloilla on

tehty terveydenhuoltokäynti.

Nimensä mukaisesti tuottaja­

palvelut on perustettu tuottajia

varten. Palvelupakettia kehite­

tään jatkuvasti, joten kaikki tuot­

tajien kommentit ja kehitysehdo­

tukset otetaan ilolla vastaan!

Leena Pohjola

Kirjoittaja toimii HKScan-

konsernin broilerituottajapalveluista

vastaavana kategoriapäällikkönä.

MITEN VOIMME PALVELLA?