Table of Contents Table of Contents
Previous Page  9 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 9 / 32 Next Page
Page Background

02

2017 KOTITILALTA 9

Koulunpenkki

kutsuu tulevia

ammattilaisia

UUSI KARINIEMEN TUOTTAJAKOULUTUS

kokoaa broilerin

kasvatukseen liittyvän perustiedon kattavaksi, noin vuoden

kestäväksi opintopaketiksi. Koulutus on suunnattu erityisesti

uusille, uraansa aloitteleville broilerinkasvattajille ja broileri-

tilojen uusille vakituisille työntekijöille.

Tavoitteena on saada jokaiseen koulutukseen myös muutamia

kokeneempia tuottajia mukaan, jotta saadaan mahdollisimman

paljon keskustelua ja ajatustenvaihtoa. Tehokkaan pienryhmä­

työskentelyn mahdollistamiseksi kurssin osallistujamäärä on

rajattu alle viiteentoista henkilöön.

Koulutukseen kuuluu neljä lähiopintopäivää. Tänä vuonna

ensimmäiset kolme pidettiin kuukauden välein kevään aikana.

Ensimmäisessä päivässä käytiin läpi perusasioita, kuten

untuvikkojen vastaanottoa, kasvatusta, tarvittavien näytteiden

ottoa, kuljetusta ja lastausta. Toinen päivä keskittyi terveysasioihin:

lintujen sairauksiin, hylkäyssyihin ja tarttuviin tauteihin ja

erityisesti tilatason tautisuojaukseen. Kolmantena päivänä

käytiin seikkaperäisesti läpi lintujen ruuansulatusta, rehustusta

ja tavoitepainoon tähtäämistä.

Neljäs lähipäivä pidetään syksyllä. Silloin käydään läpi muun

muassa vakuutuksia, tilitystä ja myös työhyvinvointia. HKScanin

asiantuntijoiden lisäksi puhumassa ovat lihantarkastuksesta

vastaava tarkastuseläinlääkäri ja rehuyritysten ruokintaekspertit

sekä kokeneet broilerituottajat.

Kevään ja kesän aikana broilerituottajapalveluiden tuotanto­

neuvoja käy jokaisella koulutukseen osallistuvalla tilalla. Tila­

käynnillä käydään läpi tuottajan oman tuotannon kannalta tärkeitä

asioita. Lisäksi kukin tuottaja vierailee teurastamolla katsomassa

oman eränsä teurasprosessia, laatua ja hylkäyksiä. Kurssin suoritet-

tuaan tuottaja saa koulutustodistuksen.

Ensimmäiseen koulutukseen osallistuu tänä vuonna tuottajia

12 tilalta. Saadun palautteen mukaisesti koulutusta pyritään

muokkaamaan seuraavalle vuodelle entistä sujuvammaksi ja

tuottajan kannalta hyödyllisemmäksi.

TEKSTI:

LEENA POHJOLA

KUVA:

PASI LEINO

NOIN VUODEN

KESTÄVÄÄN

KOULUTUKSEEN

KUULUU NELJÄ

LÄHIOPINTOPÄIVÄÄ.