HKSCAN AGRI
04
2016 3
KÖTT OCH MILJÖ!
Var tredje svensk kommer att äta mindre kött i
framtiden läser jag i morgontidningen innan jag åker till jobbet idag.
Det är inget som får mig att sätta kaffet i vrångstrupen utan tvärt om,
det får mig att tro på svensk primärproduktion. Jag är nämligen helt
övertygad om att när konsumenten framöver äter mindre kött så
kommer valet att i allt större del bli svenskt kött. Det vill säga
konsumtionen av kött totalt kommer att minska men konsum-
tionen av svensk kött kommer att öka. Kom ihåg att nästan
hälften av allt kött som konsumeras idag är importerat! Jag
blir också stärkt i att allt arbete vi gör på HKScan kommer att
stärka vår position, följ oss
på
framtidenskott.seså
förstår du vad jag menar!
Konsumenten blir samtidigt
mer och mer miljömedveten.
Vi vet att svenskt kött gör ett
mindre klimatavtryck än det
importerade men det innebär
inte att vi kan luta oss tillbaka,
vi måste fortsatt se till att ligga
i täten och minska klimatavtrycket där vi kan. Som ett led i det
så har vi lagt till en ny utmärkelse. Utöver Årets Leverantör per
djurslag och Årets Transportör så delar vi från och med nu ut
Årets miljöpris. Till skillnad från de övriga priserna som röstas
fram av er läsare så finns det en jury som beslutar vilken gård
som vinner Årets miljöpris, läs mer om det i tidningen.
Julen står framför dörren och året är snart till ända. Tack alla
för samarbetet, nu ser vi tillsammans till att 2017 blir ett bra år.
Tänk på de nära och kära under helgerna!
God jul och gott nytt år! // Tobbe
SVENSK KÖTT
GÖR ETT MINDRE
KLIMATAVTRYCK ÄN
DET IMPORTERADE
TOBBE HAR ORDET