Table of Contents Table of Contents
Previous Page  3 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 3 / 32 Next Page
Page Background

HKSCAN AGRI

04

2016 3

KÖTT OCH MILJÖ!

Var tredje svensk kommer att äta mindre kött i

framtiden läser jag i morgontidningen innan jag åker till jobbet idag.

Det är inget som får mig att sätta kaffet i vrångstrupen utan tvärt om,

det får mig att tro på svensk primärproduktion. Jag är nämligen helt

övertygad om att när konsumenten framöver äter mindre kött så

kommer valet att i allt större del bli svenskt kött. Det vill säga

konsumtionen av kött totalt kommer att minska men konsum-

tionen av svensk kött kommer att öka. Kom ihåg att nästan

hälften av allt kött som konsumeras idag är importerat! Jag

blir också stärkt i att allt arbete vi gör på HKScan kommer att

stärka vår position, följ oss

framtidenskott.se

förstår du vad jag menar!

Konsumenten blir samtidigt

mer och mer miljömedveten.

Vi vet att svenskt kött gör ett

mindre klimatavtryck än det

importerade men det innebär

inte att vi kan luta oss tillbaka,

vi måste fortsatt se till att ligga

i täten och minska klimatavtrycket där vi kan. Som ett led i det

så har vi lagt till en ny utmärkelse. Utöver Årets Leverantör per

djurslag och Årets Transportör så delar vi från och med nu ut

Årets miljöpris. Till skillnad från de övriga priserna som röstas

fram av er läsare så finns det en jury som beslutar vilken gård

som vinner Årets miljöpris, läs mer om det i tidningen.

Julen står framför dörren och året är snart till ända. Tack alla

för samarbetet, nu ser vi tillsammans till att 2017 blir ett bra år.

Tänk på de nära och kära under helgerna!

God jul och gott nytt år! // Tobbe

SVENSK KÖTT

GÖR ETT MINDRE

KLIMATAVTRYCK ÄN

DET IMPORTERADE

TOBBE HAR ORDET