Table of Contents Table of Contents
Previous Page  9 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 9 / 32 Next Page
Page Background

02

2016 KOTITILALTA 9

Tuottajapalvelut

sparraavat nautatiloja

REILUN PUOLENTOISTA VUODEN KASVATUKSEN

aikana nautatilalla ehtii tapah-

tua paljon. Jaksoon mahtuu kaksi satovuotta ja kuusi säilörehusatoa. Rehujen

osuus naudanlihantuotannon kustannuksista on noin 40 prosenttia, joten

rehuun liittyvät palvelut nautatiloille ovat HKScanilla keskeisessä roolissa.

Laatusonnitiloille tarjoamme palvelupakettia, jossa säilörehun laadun

analysointi ja sen perusteella tilakohtaisen ruokintasuunnitelman teko ovat

onnistuneen tuotannon kulmakiviä. Kotoisen rehun täydennykseksi rehuväli-

tyksessämme on tarjota osalle tiloista elintar-

viketeollisuuden sivujakeita. Viljavälityksemme

periaate on viljaa tilalta tilalle mahdollisimman

kustannustehokkaasti.

Tulevaisuudessa laajennamme nautatiloille

tarjottavaa rehuvalikoimaa, ja nykyisin myyn-

nissä olevat juomarehut ja kivennäiset saavat

rinnalleen lisää tarjontaa.

TUOTANTORAPORTIT HERÄTTÄVÄT

Laatusonni-ohjelmaan kuuluville tiloille tehtä-

vät tuotantoraportit kertovat lahjomattomasti,

miten tuotannossa on onnistuttu. Hyvät tuotan-

totulokset kertovat oikeista toimista ja valinnoista. Keskiarvon alapuolella olevat

tulokset antavat aiheen pohtia parannuksia toimintaan.

Onpa kyse rehusta, olosuhteista, eläinaineksesta tai eläinterveydestä,

HKScanin asiantuntijat tarjoavat osaamisensa käyttöön. Parhaillaan käymme

läpi tuotantoraporttien sisältöä ja teemme niistä entistä paremmin tilojen

tarpeita palvelevia.

SÄILÖREHUN SATOA VIRITTÄMÄÄN

Monella tilalla eläinmäärän kasvu ja lisäpellon rajoitettu saatavuus on pakot-

tanut miettimään nurmen satopotentiaalin entistä parempaa hyödyntämistä.

Nurmen sadoissa tilakohtaiset erot ovat todella isoja. Usein jo varsin pienillä

toimilla samoilta hehtaareilta voidaan korjata huomattavasti isompi säilörehu-

sato.

Nurmen satotason nosto on iso mahdollisuus suomalaiselle naudanlihantuo-

tannolle. Tämän takia tulemme jatkossa tarjoamaan nautatiloille palveluja myös

nurmenviljelyyn liittyvissä asioissa.

TEKSTI:

SAMI-JUSSI TALPILA

KUVA:

SARI JÄRVINEN

NURMEN SATO-

TASON NOSTO ON

ISO MAHDOLLISUUS

SUOMALAISELLE

NAUDANLIHAN-

TUOTANNOLLE.

SAMI-JUSSI TALPILA

KATEGORIAPÄÄLLIKKÖ

• Maatalous- ja metsätieteiden

maisteri. Töissä HKScanilla

vuodesta 2003.

• Toiminut muun muassa

eläinvälityksessä, päällikkönä

eläinkuljetuksissa, naudan-

hankinnassa sekä kotimaan

eläinhankinnassa.

• Harrastaa 7- ja 8-vuotiaiden

lasten sekä kääpiösnautseri-

pennun kanssa liikkumista.