Table of Contents Table of Contents
Previous Page  26 / 36 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 26 / 36 Next Page
Page Background

26 2017

03

HKSCAN AGRI

/ PARTNER /

FLER OCH FLER KONSUMENTER

upptäcker hur

utsökt och mört lammkött är. Ofta först på restaurang och

sedan väljer man att handla själv i butik. För att öka intres-

set ytterligare för just det svenska lammköttet kommer

HKScan tillsammans med Svenskt Kött, Svenskmärkning

och Handelns aktörer försöka etablera en årligen återkom-

mande lammvecka i oktober med start nu i år.

– I oktober är de svenska höstlammen fina och vi har

en naturligt god tillgång på djur. Jag ser en stor poten-

tial i att vi långsiktigt lyfter fram det svenska lammet och

på så sätt även kan kommunicera mervärdena med att

just välja svenskt lammkött, säger

Elisabet Qvarford

, VD

Svenskt Kött.

UPPSKATTADE STUDIERESOR

För att öka intresset och kunskapen om svenskt lamm har

HKScan tillsammans med övriga aktörer bjudit in olika

matbloggare och matjournalister till lammresor under

våren. Intresset att få delta har varit stort och under den

aktuella dagen har journalisterna bland annat fått besöka

en lammgård, se produktionen i Linköping, men också

lärt sig stycka lamm för att få en anatomisk känsla av alla

delar på ett djur. Givetvis har man även fått smaka olika

lammdetaljer och reaktionerna på de goda smakerna var

mycket positiva.

– Det är roligt när matskribenter berömmer det svenska

lammköttet och den höga kvalitet som det håller. Lamm

HKSCAN SATSAR

FÖR ATT SÄTTA SVENSKT

LAMM PÅ KARTAN

Ofta pratas det om lamm och lammkött i media runt påsk. Men det är ju faktiskt

på hösten som det finns riktigt god tillgång på svenska kvalitetslamm som

dessutom slaktas direkt från betet.

TEXT:

SARA HOFF,

FOTO:

HANS BJÖRLING

Nöjda deltagare på gårdsbesök på

gården Kruseboholm utanför Linköping.