26 2017
03
HKSCAN AGRI
/ PARTNER /
FLER OCH FLER KONSUMENTER
upptäcker hur
utsökt och mört lammkött är. Ofta först på restaurang och
sedan väljer man att handla själv i butik. För att öka intres-
set ytterligare för just det svenska lammköttet kommer
HKScan tillsammans med Svenskt Kött, Svenskmärkning
och Handelns aktörer försöka etablera en årligen återkom-
mande lammvecka i oktober med start nu i år.
– I oktober är de svenska höstlammen fina och vi har
en naturligt god tillgång på djur. Jag ser en stor poten-
tial i att vi långsiktigt lyfter fram det svenska lammet och
på så sätt även kan kommunicera mervärdena med att
just välja svenskt lammkött, säger
Elisabet Qvarford
, VD
Svenskt Kött.
UPPSKATTADE STUDIERESOR
För att öka intresset och kunskapen om svenskt lamm har
HKScan tillsammans med övriga aktörer bjudit in olika
matbloggare och matjournalister till lammresor under
våren. Intresset att få delta har varit stort och under den
aktuella dagen har journalisterna bland annat fått besöka
en lammgård, se produktionen i Linköping, men också
lärt sig stycka lamm för att få en anatomisk känsla av alla
delar på ett djur. Givetvis har man även fått smaka olika
lammdetaljer och reaktionerna på de goda smakerna var
mycket positiva.
– Det är roligt när matskribenter berömmer det svenska
lammköttet och den höga kvalitet som det håller. Lamm
HKSCAN SATSAR
FÖR ATT SÄTTA SVENSKT
LAMM PÅ KARTAN
Ofta pratas det om lamm och lammkött i media runt påsk. Men det är ju faktiskt
på hösten som det finns riktigt god tillgång på svenska kvalitetslamm som
dessutom slaktas direkt från betet.
TEXT:
SARA HOFF,
FOTO:
HANS BJÖRLING
Nöjda deltagare på gårdsbesök på
gården Kruseboholm utanför Linköping.