YHDESSÄ
13
01
2017 KOTITILALTA 13
MARKKINOINTIMIES KUUNTELEE TARKASTI KULUTTAJIEN TOIVEET
Tuottajien osaaminen ja innostus omaan työhön ovat tehnyt HK- ja Kariniemen
brändejä luotsaavaan Mikko Järviseen vaikutuksen. Paljasjalkainen helsinkiläinen
haluaa kertoa kuluttajille koko tarinan tuotteiden takaa.
TEKSTI:
SARI JÄRVINEN
KUVA:
JOEL FORSMAN
HKSCAN FINLANDIN
markkinointijohtajana toimiva
Mikko Järvinen
tunnustautuu suureksi makkarafaniksi.
Lempiruokien kärkikastissa ovat kermainen pyttipannu ja
makkarapasta. Ensimmäisen kesätyökesänsä hän eleli kol-
mella eri tavalla valmistamallaan makkararuualla – HK Sini-
sestä, totta kai.
Järvinen on työskennellyt HKScanissa nyt 16 vuotta.
Tutuksi ovat tulleet myynnin ja markkinoinnin eri tehtävät
sekä yhteistyö jälleenmyyjien kanssa. Tällä hetkellä hän vas-
taa tuotekehityksestä ja markkinoinnista. Tiimissä on tuote-
kehittäjiä, kokkeja, ravitsemusasiantuntija, markkinointiosaa-
jia ja kategoriapäälliköitä.
– Tekeminen perustuu monipuoliseen yhteistyöhön. Oman
tiimin lisäksi on tärkeää olla tiiviisti yhteydessä erityisesti
myyntiin ja tuotantoon. On mahtavaa, että yhteistyö koko
yrityksen sisällä on parantunut.
KULUTTAJA ARVOSTAA
KOTIMAISTA
Kotimaisen lihan arvostuksen
nousu näkyy selvästi kaikissa
tutkimuksissa. Kotimaisuus on
kuluttajille tärkeää jokaisessa
tuoteryhmässä valmisruokia
myöden.
– HK:n ja Kariniemen koti-
maisuuslupaukset ovat kulut-
tajille tärkeitä. Se, että meillä
on ketju hallinnassa tilalta ruo-
kapöytään asti, on meille iso
vahvuus. Alkutuotanto on
yksi keskeisistä osa-alueista,
missä meillä on lisäarvoa ja
millä voidaan erottautua, Järvi-
nen painottaa.
Ketjun alkupää ja tuottajat
ovat tulleet Järviselle tutuksi niin
tuottajatilaisuuksissa kuin tila-
vierailuilla yhteistyökumppanei-
den kanssa.
– Tuottajien ammattitaito,
osaaminen ja innostus työhön
ovat korkealla tasolla. On tärkeää, että pystymme välittämään
sen myös kuluttajille.
TUOTTAJA TÄRKEÄSSÄ ROOLISSA
Järvinen kiittää tuottajien panosta markkinointityössä.
Esimerkiksi rypsiporsastuottajat ovat olleet ahkerasti
mukana mainonnassa omilla kasvoillaan ja osallistuneet
mielellään niin media- ja markkinointitilaisuuksiin kuin
mainoskuvauksiin.
– Tuottajien kasvot lisäävät uskottavuutta. Tämän tyyppistä
mainontaa ja viestintää tarvitaan selvästi lisää, se on kulut-
tajienkin toive.
Tällä hetkellä kuluttajia askarruttaa eniten eläinten hyvin-
vointi.
– Me teemme sen eteen paljon, ja on tärkeää kertoa siitä
kuluttajille vielä enemmän ja tarkemmin. Sosiaalinen media
on yksi kanava, jonka kautta
voimme välittää tietoa kotieläin-
tilojen hyvistä käytännöistä ja
eläinten olosuhteista.
Järvinen näkee hyvin tär-
keänä yhteistyön niin tuotta-
jien, yhteistyökumppaneiden
kuin kuluttajien kanssa.
– HK- ja Kariniemen tuottei-
den liha tuotetaan lähellä ja siksi
haluamme nostaa lähiruokatee-
man vielä näkyvämmin esiin.
Järjestämme esimerkiksi myy-
mälätapahtumia, joissa esitel-
lään koko ketjua. Mukana on
liha-alan osaajia koko ketjusta,
kuten tuottajia, lihanleikkaajia
ja kokkeja.
Liikunnalliset harrastukset
pitävät Mikko Järvisen
kunnossa. Uusin lajituttavuus
on polkujuoksu.