Table of Contents Table of Contents
Previous Page  13 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 13 / 32 Next Page
Page Background

YHDESSÄ

13

01

2017 KOTITILALTA 13

MARKKINOINTIMIES KUUNTELEE TARKASTI KULUTTAJIEN TOIVEET

Tuottajien osaaminen ja innostus omaan työhön ovat tehnyt HK- ja Kariniemen

brändejä luotsaavaan Mikko Järviseen vaikutuksen. Paljasjalkainen helsinkiläinen

haluaa kertoa kuluttajille koko tarinan tuotteiden takaa.

TEKSTI:

SARI JÄRVINEN

KUVA:

JOEL FORSMAN

HKSCAN FINLANDIN

markkinointijohtajana toimiva

Mikko Järvinen

tunnustautuu suureksi makkarafaniksi.

Lempiruokien kärkikastissa ovat kermainen pyttipannu ja

makkarapasta. Ensimmäisen kesätyökesänsä hän eleli kol-

mella eri tavalla valmistamallaan makkararuualla – HK Sini-

sestä, totta kai.

Järvinen on työskennellyt HKScanissa nyt 16 vuotta.

Tutuksi ovat tulleet myynnin ja markkinoinnin eri tehtävät

sekä yhteistyö jälleenmyyjien kanssa. Tällä hetkellä hän vas-

taa tuotekehityksestä ja markkinoinnista. Tiimissä on tuote-

kehittäjiä, kokkeja, ravitsemusasiantuntija, markkinointiosaa-

jia ja kategoriapäälliköitä.

– Tekeminen perustuu monipuoliseen yhteistyöhön. Oman

tiimin lisäksi on tärkeää olla tiiviisti yhteydessä erityisesti

myyntiin ja tuotantoon. On mahtavaa, että yhteistyö koko

yrityksen sisällä on parantunut.

KULUTTAJA ARVOSTAA

KOTIMAISTA

Kotimaisen lihan arvostuksen

nousu näkyy selvästi kaikissa

tutkimuksissa. Kotimaisuus on

kuluttajille tärkeää jokaisessa

tuoteryhmässä valmisruokia

myöden.

– HK:n ja Kariniemen koti-

maisuuslupaukset ovat kulut-

tajille tärkeitä. Se, että meillä

on ketju hallinnassa tilalta ruo-

kapöytään asti, on meille iso

vahvuus. Alkutuotanto on

yksi keskeisistä osa-alueista,

missä meillä on lisäarvoa ja

millä voidaan erottautua, Järvi-

nen painottaa.

Ketjun alkupää ja tuottajat

ovat tulleet Järviselle tutuksi niin

tuottajatilaisuuksissa kuin tila-

vierailuilla yhteistyökumppanei-

den kanssa.

– Tuottajien ammattitaito,

osaaminen ja innostus työhön

ovat korkealla tasolla. On tärkeää, että pystymme välittämään

sen myös kuluttajille.

TUOTTAJA TÄRKEÄSSÄ ROOLISSA

Järvinen kiittää tuottajien panosta markkinointityössä.

Esimerkiksi rypsiporsastuottajat ovat olleet ahkerasti

mukana mainonnassa omilla kasvoillaan ja osallistuneet

mielellään niin media- ja markkinointitilaisuuksiin kuin

mainoskuvauksiin.

– Tuottajien kasvot lisäävät uskottavuutta. Tämän tyyppistä

mainontaa ja viestintää tarvitaan selvästi lisää, se on kulut-

tajienkin toive.

Tällä hetkellä kuluttajia askarruttaa eniten eläinten hyvin-

vointi.

– Me teemme sen eteen paljon, ja on tärkeää kertoa siitä

kuluttajille vielä enemmän ja tarkemmin. Sosiaalinen media

on yksi kanava, jonka kautta

voimme välittää tietoa kotieläin-

tilojen hyvistä käytännöistä ja

eläinten olosuhteista.

Järvinen näkee hyvin tär-

keänä yhteistyön niin tuotta-

jien, yhteistyökumppaneiden

kuin kuluttajien kanssa.

– HK- ja Kariniemen tuottei-

den liha tuotetaan lähellä ja siksi

haluamme nostaa lähiruokatee-

man vielä näkyvämmin esiin.

Järjestämme esimerkiksi myy-

mälätapahtumia, joissa esitel-

lään koko ketjua. Mukana on

liha-alan osaajia koko ketjusta,

kuten tuottajia, lihanleikkaajia

ja kokkeja.

Liikunnalliset harrastukset

pitävät Mikko Järvisen

kunnossa. Uusin lajituttavuus

on polkujuoksu.