01
2017 KOTITILALTA 17
/ MAKUPALOJA /
Italialaistyyliseen kana-
valkosipulikeittoon kuuluu
myös chorizomakkaraa.
TEKSTI:
SANNA KERVINEN
KUVA:
HKSCAN
KEITOT JA PATARUUAT
ALKUKEVÄÄN
RUOKASUOSIKKEJA
TALVEN JA ALKUKEVÄÄN
ruokasuosikkeja ovat perin-
teisesti erilaiset pata-, uuni- ja keittoruuat. Pitkä haudutus-
aika mahdollistaa ruuanlaittajalle omaa aikaa samalla kun
ruoka kypsyy. Pitkään hauduttamalla saa myös todella herkul-
lista ruokaa. Kevätauringon ja pitenevien päivien valossa yhä
useammat kaivavat myös grillinsä esiin. Grillauskausi aloite-
taan vuosi vuodelta yhä aikaisemmin ja joka kymmenes gril-
laa jopa ympäri vuoden. Viimeistään pääsiäisenä kausi on jo
lähes täydessä vauhdissa.
PÄÄSIÄISENÄ HERKUTELLAAN
LAADUKKAALLA LIHALLA
Pääsiäiseen osuu monta ruuanlaittopäivää, jolloin tehdään
usein erityyppisiä ruokia, kuten lammasta, broileria, paisteja
ja fileitä. HK:n uudet käyttövalmiit, maustamattomat ja val-
miiksi kalvoista puhdistetut lihat ovat loistava valinta pää
siäisen herkutteluun.
– Suosittelen kokeilemaan naudan Cœur de filet -sisäfileetä,
eli sitä parasta keskipalaa. Uutta ovat myös Châteaubriand-
tyyliin leikatut sisäfileepihvit, ohuet ulkofileepihvit ja todella
siistit sisäpaistituotteet. Rypsiporsaasta on tarjolla markkinoi-
den ainoa veitsimureutettu kahden pihvin pakkaus, kertoo
HKScan Finland Oy:n kategoriapäällikkö
Jonne Hyvönen
.
HK POPO
®
– LISÄÄ KASVIKSIA HELPOSTI
Neljännes kuluttajista on ilmoittanut, että haluaa edelleen
syödä lihaa, mutta lisätä kasvisten syömistä.
– Tämä oli meillä ohjenuorana, kun lähdimme kehittämään
uutta tuotetta, jossa nämä molemmat elementit voisivat olla
mukana. Nyt voit lisätä kasvisten käyttöä helpolla ja herkul-
lisella tavalla. Supersuosittu jauheliha sai kaverikseen pork-
kanan, kätevästi valmiiksi yhdistettynä. Näin helpotamme ja
nopeutamme entisestään suomalaisten ruuanlaittoa kiirei-
sessä arjessa, kertoo Hyvönen.
BROILERI MAISTUU
Alkuvuosi on monille elämäntapamuutosten aikaa. Uuden-
vuodenlupaukset ja itseään niskasta kiinni ottamiset näky-
vät muun muassa kuntoiluharrastusten ja terveellisen syö-
misen lisääntymisenä.
Elämäntapamuutoksia tukevat ajankohtaiset fiksun syömi-
sen ja fiksujen valintojen trendit. Ne näkyvät selvästi broile-
rin ja kasvisten myynnin kasvussa sekä uusien terveellisten
tuotteiden kehityksenä.
Myös proteiini kiinnostaa ihmisiä edelleen. Proteiinilla on
hyvä terveysmielikuva ja proteiinipitoisia tuotteita on kiva
syödä. Osin tästäkin syystä lihan – etenkin broilerin – syö-
minen on kasvussa.
– Ravitsemusnäkökulmasta suuntaus on hyvä. Uudet Kari-
niemen nakit ja leikkeleet vastaavat juuri tähän kasvavaan
broilerikysyntään. Uusilla vähärasvaisilla liha- ja kasvistuot-
teilla olemme kuluttajien tukena pienissä ja pysyvissä elämän-
tapamuutoksissa, iloitsee HKScan Finland Oy:n ravitsemus-
asiantuntija
Soile Käkönen
.
HK vastaa uutuustuotteillaan vähärasvaisen lihan ja kasvisten kasvavaan kulutukseen.