Table of Contents Table of Contents
Previous Page  17 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 17 / 32 Next Page
Page Background

01

2017 KOTITILALTA 17

/ MAKUPALOJA /

Italialaistyyliseen kana-

valkosipulikeittoon kuuluu

myös chorizomakkaraa.

TEKSTI:

SANNA KERVINEN

KUVA:

HKSCAN

KEITOT JA PATARUUAT

ALKUKEVÄÄN

RUOKASUOSIKKEJA

TALVEN JA ALKUKEVÄÄN

ruokasuosikkeja ovat perin-

teisesti erilaiset pata-, uuni- ja keittoruuat. Pitkä haudutus-

aika mahdollistaa ruuanlaittajalle omaa aikaa samalla kun

ruoka kypsyy. Pitkään hauduttamalla saa myös todella herkul-

lista ruokaa. Kevätauringon ja pitenevien päivien valossa yhä

useammat kaivavat myös grillinsä esiin. Grillauskausi aloite-

taan vuosi vuodelta yhä aikaisemmin ja joka kymmenes gril-

laa jopa ympäri vuoden. Viimeistään pääsiäisenä kausi on jo

lähes täydessä vauhdissa.

PÄÄSIÄISENÄ HERKUTELLAAN

LAADUKKAALLA LIHALLA

Pääsiäiseen osuu monta ruuanlaittopäivää, jolloin tehdään

usein erityyppisiä ruokia, kuten lammasta, broileria, paisteja

ja fileitä. HK:n uudet käyttövalmiit, maustamattomat ja val-

miiksi kalvoista puhdistetut lihat ovat loistava valinta pää­

siäisen herkutteluun.

– Suosittelen kokeilemaan naudan Cœur de filet -sisäfileetä,

eli sitä parasta keskipalaa. Uutta ovat myös Châteaubriand-

tyyliin leikatut sisäfileepihvit, ohuet ulkofileepihvit ja todella

siistit sisäpaistituotteet. Rypsiporsaasta on tarjolla markkinoi-

den ainoa veitsimureutettu kahden pihvin pakkaus, kertoo

HKScan Finland Oy:n kategoriapäällikkö

Jonne Hyvönen

.

HK POPO

®

– LISÄÄ KASVIKSIA HELPOSTI

Neljännes kuluttajista on ilmoittanut, että haluaa edelleen

syödä lihaa, mutta lisätä kasvisten syömistä.

– Tämä oli meillä ohjenuorana, kun lähdimme kehittämään

uutta tuotetta, jossa nämä molemmat elementit voisivat olla

mukana. Nyt voit lisätä kasvisten käyttöä helpolla ja herkul-

lisella tavalla. Supersuosittu jauheliha sai kaverikseen pork-

kanan, kätevästi valmiiksi yhdistettynä. Näin helpotamme ja

nopeutamme entisestään suomalaisten ruuanlaittoa kiirei-

sessä arjessa, kertoo Hyvönen.

BROILERI MAISTUU

Alkuvuosi on monille elämäntapamuutosten aikaa. Uuden-

vuodenlupaukset ja itseään niskasta kiinni ottamiset näky-

vät muun muassa kuntoiluharrastusten ja terveellisen syö-

misen lisääntymisenä.

Elämäntapamuutoksia tukevat ajankohtaiset fiksun syömi-

sen ja fiksujen valintojen trendit. Ne näkyvät selvästi broile-

rin ja kasvisten myynnin kasvussa sekä uusien terveellisten

tuotteiden kehityksenä.

Myös proteiini kiinnostaa ihmisiä edelleen. Proteiinilla on

hyvä terveysmielikuva ja proteiinipitoisia tuotteita on kiva

syödä. Osin tästäkin syystä lihan – etenkin broilerin – syö-

minen on kasvussa.

– Ravitsemusnäkökulmasta suuntaus on hyvä. Uudet Kari-

niemen nakit ja leikkeleet vastaavat juuri tähän kasvavaan

broilerikysyntään. Uusilla vähärasvaisilla liha- ja kasvistuot-

teilla olemme kuluttajien tukena pienissä ja pysyvissä elämän-

tapamuutoksissa, iloitsee HKScan Finland Oy:n ravitsemus-

asiantuntija

Soile Käkönen

.

HK vastaa uutuustuotteillaan vähärasvaisen lihan ja kasvisten kasvavaan kulutukseen.