Table of Contents Table of Contents
Previous Page  19 / 24 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 19 / 24 Next Page
Page Background

03

2017 KOTITILALTA 19

Ruokailoa kaksissa kansissa

HKScan vie ruokailoa eteenpäin kirjojen muodossa: Kaksi vasta julkaistua kirjaa,

Kana – kaikki kananpojasta ja Where Does the Best Pork in the World Come from

juhlistavat suomalaisen lihantuotannon puhtautta ja perhetilojen ammattitaitoa

maailmanmatkojen inspiroimalla reseptiikalla ja arkiruoanlaittoon

houkuttelevilla tarinoilla. Tuottajien ääni kuuluu kirjoissa vahvana.

TEKSTI:

SALLA MATILAINEN

KUVAT:

HKSCAN JA HANNA KINNUNEN

ULKOMAISILLE VIERAILLE

ei voi aina antaa lahjaksi

samanlaista Iittalan maljakkoa, ajatteli HKScanin kansain-

välisen liiketoiminnan johtaja

Jukka Nikkinen

– ja näin lähti

itämään idea HKScanin tuottamista ruokakirjoista. HKScan

on tuottanut kirjoja ennenkin, ja nyt yhtiö on ollut mukana

tekemässä sekä porsaanlihaan että kananlihaan keskittyviä

ruokakirjoja, jotka ovat ilmesty-

neet kesän aikana.

Tarve kirjoille nousi myös

yhtiön strategiapäivityksestä ja

sen ”From Farm to Fork” -johto­

lauseesta, tilalta haarukkaan. Tätä

johtolausetta HKScan elää usein

todeksi myös ulkomaisten vierai-

densa kanssa, joiden kanssa vierail-

laan suomalaisella sika- tai broile-

ritilalla ja syödään viimeisen päälle

Vantaan demokeittiöllä.

– Kirjojen korkeatasoisissa kuvituksissa ja teksteissä

kiteytyy yhtiömme strategiatarina, joka on aito ja globaa-

listi uniikki. Emme voi kutsua koko maailmaa kylään, mutta

voimme esitellä tarinamme ihmisille kirjojen kautta.

Where

Does the Best Pork in the World Come from

-kirjassa esitellään

kaksi suomalaista Rypsiporsas®-lihatilaa, ja reseptit ovat huip-

pukeittiömestareiden käsialaa, Nikkinen kertoo.

SUOMALAINEN LIHA IHASTUTTAA MAAILMALLA

Where Does the Best Pork in the World Come from

-kirja on

suunnattu asiakkaiden lisäksi kaikille, jotka tekevät suomalai-

sen ruoanviennin eteen töitä. HKScan tekee yhteistyötä Evi-

ran kanssa EU:n ulkopuolelle myytävän lihan myyntilupien

aikaansaamisessa, ja suomalainen liha on näyttävästi esillä nyt

Suomi100-juhlavuonna esimerkiksi Hongkongissa.

– Kirjojen kauttamyös asiakkaamme saavat välineen tarinan

kerrontaan eteenpäin omissa verkostoissaan. Tuotantomme

perustuu jopa yli 100 vuotta eläimiämeille toimittaneisiin per-

hetiloihin, joiden omat innovaatiot esimerkiksi eläinten hyvin-

vointia lisäävistä virikkeistä tai ilmanvaihdosta leviävät kaut-

tamme muillekin tiloille. Pohjoinen luonto ja puhtaus, samoin

kuin antibioottien vähäinen käyttö ovat uniikkeja ominaisuuk-

sia, joita muualla maailmassa ei pystytä kopiomaan. Kirja on

näille asioille oiva lipunkantaja, Nikkinen sanoo.

HKScan on avannut Aasian markkinan vahvasti Rypsi­

porsas®-tuotteilla juuri niiden korkean laadun vuoksi. Kii-

nassa lihojen laatuerot ovat huomattavia, mikä on pohjois-

maiselle kuluttajalle vieras ilmiö.

KANAKLASSIKOITA

JA SORMISYÖTÄVIÄ

– Ideaa kanakirjasta oli hauduteltu

meillä jo pidemmän aikaa. Nyt

Rauman yksikön käynnistyessä ja

uusien tuulten puhaltaessa Kari-

niemen kananpojalle ajankohta

tuntui sille oikealta, kertoo HKS-

canin markkinointipäällikkö

Vesa

Saarenmaa.

– Suomesta on puuttunut kirja, jossa kananpoika on

arvoisessaan asemassa ja jossa on ruokareseptejä sekä tietoa

kananpojasta ja sen kasvatuksesta. Halusimme rennon kana-

ruokakirjan, jossa mielenkiintoiset ja maistuvat ruokaoh-

jeet yhdistyvät suomalaiseen, laadukkaaseen kananpoikaan.

Kanaruoat ovatkin maailmanruokaa parhaimmillaan – niitä

syödään kaikilla mantereilla Tokiosta Teksasiin.

Kana

kaikki kananpojasta

sisältää yli 80 kanareseptiä

ruoanlaitosta nauttiville. Ne lähtevät kunnioituksesta raaka-

aineeseen, joka on puhdas ja hyvänmakuinen liha. Reseptit

on jaoteltu kanapalojen mukaan, mikä helpottaa kotikokkia

käyttämään kirjaa. Lisäksi kirja sisältää omat osionsa kei-

toille, sormisyötäville ja perinteisille kanaklassikoille, kuten

kukkoa viinissä ja kanaviillokki. Kirja on myös mielenkiin-

toinen makumatka, sillä tekijät kertovat ruokien taustoja ja

vinkkejä ruokamatkoiltaan ympäri maailmaa.

– Haluamme kirjan myötä osaltamme vastata kasvanee-

seen kiinnostukseen sekä ruoanlaittoon yleisesti että kana-

ruokiin erityisesti, ja toivomme kirjan inspiroivan kananli-

han käyttämiseen entistä monipuolisemmin, Saarenmaa tii-

vistää.

HKScanin uutuuskirjat kertovat, miten

suomalainen porsaanliha ja kananpoika

kasvatetaan ja miten niistä valmistetaan

herkullista ruokaa.