Table of Contents Table of Contents
Previous Page  17 / 24 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 17 / 24 Next Page
Page Background

03

2017 KOTITILALTA 17

Rauman laitos antaa

viennille siivet

INVESTOINTI ON HKSCANIN

historian suurim-

pia. Sen ajoitus osuu erittäin kiinnostavaan

vaiheeseen, sillä lihankulutuksen hienoinen

kasvu Suomessa ja vakaa taso Ruotsissa ovat

nimenomaan siipikarjanlihan hyvän kysynnän

ansiota. Uusi laitos tuo mahdollisuudet muun

muassa täysin uudenlaisiin innovaatioihin,

joilla HKScan pystyy erottautumaan markki-

noilla ja hyödyntämään kasvutrendin par-

haalla mahdollisella tavalla.

Tehdasprojekti alkoi sijoituspaikan etsimi-

sellä. Rauman puolesta puhui monikin seikka:

se sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja

keskellä siipikarjan tuotantoaluetta, siellä saa-

tiin jätevesi- ja energia-asiat ratkaistua hyvin, ja

myös työvoiman saanti on turvattu.

HKScan työllistää Raumalla n. 450 ammatti-

laista, joista n. 300 työskentelee tuotannossa.

HKScan on määritellyt strategiassaan viisi

keskeisen tärkeää aluetta, joista jokaiseen

Rauman siipikarjatehdas pystyy vastaamaan.

Uusi teknologia mahdollistaa kaupalliset

innovaatiot, tuotteiden erilaistamisen ja

sitä kautta etenemisen korkean lisäarvon

tuotteissa. Investointi täyttää tiukat vastuulli-

suuden kriteerit samalla kun tuotantotehok-

kuus ja käyttöaste paranevat. Korkealaatui-

sesta raaka-aineesta valmistetaan kuluttajien

toiveiden mukaisia, arkea helpottavia ja

elämyksellisiä tuotteita.

Tavoitteena ei ole sen enempää eikä vä-

hempää kuin markkinajohtajuus siipikarjassa,

toimitusjohtaja

Jari Latvanen

kiteyttää.

– Korkea laatu ja vastuullisuus kulkevat

täällä käsi kädessä. Tehokkaampien toimin-

tojen myötä saavutamme paremmat käyttö­

asteet ja hyödynnämme parhaat käytännöt.

Kiinteät yksikkökustannukset alenevat, mikä

antaa mahdollisuuksia parempaan hinnoitte-

luun.

HKScanin tähtäimessä on myös merkittävä

kansainvälinen kasvu. Rauman tuliterä laitos

antaa hyvät työkalut siihen. Broileri pystytään

hyödyntämään nyt aiempaa tarkemmin, ja

monille kotimaassa vähäarvoisille sivutuotteille

voidaan löytää paremman katteen tarjoavat

markkinat esimerkiksi Aasiasta.

Nykyisille noin sadalle broilerin sopimus-

tuottajalle syntyy mahdollisuuksia kasvattaa

tuotantoaan, sillä uuden tehtaan kapasiteetti

on jopa neljänneksen enemmän kuin Eurassa

pystyttiin tekemään. Uusi teknologia myös

parantaa lintujen hyvinvointia vastaanotossa ja

tainnutuksessa.

TEKSTI:

RAILA AALTONEN

KUVAT:

HKSCAN JA JUHA SINISALO

HKScanin siipikarjayksikkö vihittiin käyttöön 18. elokuuta. Laitoksen vihkivät toimitusjohtaja

Jari Latvanen (toinen vasemmalta alkaen), Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski, HKScanin

hallituksen puheenjohtaja Mikko Nikula sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Raumalla vihittiin elokuussa käyttöön HKScanin uusi broileriyksikkö. Euroopan

uudenaikaisimman tuotantolaitoksen on määrä siivittää yritys siipikarjatuotteiden

markkinajohtajaksi Itämeren alueella ja merkittäväksi viejäksi erityisesti Aasiassa.