2 HKSCAN AGRI
TILALTA HAARUKKAAN
UUSI STRATEGIAMME
on ”from farm to fork”, tilalta haarukkaan. Sen
keskiössä on kuluttaja. Meidän tehtävämme on johtaa ruoan arvoketjua
tilalta haarukkaan tavalla, jolla varmistamme vastuullisesti tuotetun,
korkealaatuisen ja terveellisen ruoan. Tämän teemme osana pitkää
arvoketjua, jossa alkutuotantomme rooli on erittäin merkittävä,
suorastaan ratkaiseva.
Tuottajayhteistyön edelleen tiivistäminen on selkeä tavoitteemme.
Haluamme olla sopimustuottajillemme paras markkinakanava ja
samalla osa heidän arkeaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että
olemme läsnä silloin, kun apuamme tarvitaan.
Tuottajapalveluiden kehittäminen on osa
strategiaamme. Olemme useamman vuoden
ajan yhteistyössä tuottajiemme kanssa kehittäneet
tuotantoa monella mittarilla arvioituna merkittävästi.
Sijoituksemme on maailman huipulla niin eläinten
hyvinvoinnin, vastuullisuuden kuin tuotannon
tehokkuudenkin osalta. Tätä haluamme edelleen
vahvistaa konserninlaajuisesti kaikilla markkina-
alueillamme.
Hyvänä esimerkkinä onnistumisesta on sopimustuottajiemme kanssa yh-
dessä kehitetty Rypsiporsas
®
Suomessa ja Rapsgris
®
Ruotsissa. Nyt kesällä
toimitimme ensimmäiset erät 100-prosenttisesti ilman antibiootteja kasva-
tettua possunlihaa Hong Kongiin. Molemmat esimerkit ovat alansa ensim-
mäisiä ja siten suunnannäyttäjiä arvoketjun alkupäässä tehtävistä innovaatiosta.
Tuotannon kehittäminen on vahva kulmakivi palveluissamme, ja siinä
arvostamme tuottajien kehitysryhmien työtä. Käytännössä tämä tarkoittaa
panostamista genetiikkaan, ruokintaratkaisuihin, managementtiin sekä
rakentamis- ja investointipalveluihin kaikissa eläinryhmissämme päämarkkina-
alueillamme Itämeren ympärillä.
Vastuullisuuteen kuuluu alkutuotannon kannattavuus. Ilman riittävää kannatta-
vuutta ei tiloilla voida investoida ja ilman investointeja ei tuotanto kehity. Eikä
kyse ole pelkästään investoinneista: on syytä myös kantaa huolta tilojen jatkajista.
Ellei tuotanto ei ole kannattavaa, tuskin jatkajiakaan on jonoksi asti.
Ruoka on tällä hetkellä erittäin trendikästä ja kotimainen tuotanto on arvossaan.
Tämä on hyvä asia meille kaikille ruoan arvoketjussa toimiville. Myös tulonjaon
arvoketjun sisällä on oltava oikeudenmukainen. Sen tavoitteen puolesta meidän
kaikkien pitää tehdä töitä.
Ulf Jahnsson
johtaja, tuottajapalvelut
ILMAN RIITTÄVÄÄ
KANNATTAVUUTTA
EI TILOILLA VOIDA
INVESTOIDA.
HKSCAN KOTITILALTA:
JULKAISIJA: HKScan, PL 50, 20521 Turku, puh. 010 570 150,
www.hkscanagri.fi•
PÄÄTOIMITTAJA: Marja-Leena Dahlskog • TOIMITUSSIHTEERI: Raila Aaltonen,
raila.aaltonen@alkukirjain.fi• TOIMITUSKUNTA: Marja-Leena Dahlskog, Ulf Jahnsson, Harri Jalli, Ulla Ketola, Pia Nybäck,
Ilkka Ojanen, Olli Paakkala, Jarmo Seikola, Jenni Siimesvaara, Marja Siltala, Sami-Jussi Talpila, Eija Talvio
• ULKOASU JA TAITTO: Miltton • PAINO: Edita Prima Oy/ ISSN 2242-153X • Osoitteenmuutoksen voi tehdä
www.hkscanagri.fi-sivujen palauteosiossa. • KANNEN KUVA: Pasi Leino