Table of Contents Table of Contents
Previous Page  8 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 8 / 32 Next Page
Page Background

8 2017

01

HKSCAN AGRI

På gården Djupadal består

köttproduktionen av 240 tjurar

och 50 kvigor säsongen 2016–2017

Receptet för att få god tillväxt, bra djuromsorg och låg död-

lighet är ganska enkel, tycker Rickard. Han sammanfattar det

i fem punkter:

• Djuren ska trivas och ha en god

stallmiljö

• Djuren ska ha rikligt med halm varje

dag

• Ventilationen måste vara bra

• Klippning och avmaskning ska göras

direkt när kalvarna kommer till

gården

• Näringsrikt och högkvalitativt grov-

foder och utöver detta ett bra kraft-

foder

GOTT SAMARBETE

Rickard och Tuva träffades på en dansbana som ligger nära

där de valt att bo och leva.

– Vi gillar det enkla och jordnära livet, säger Tova, men visst

är det roligt att bli uppmärksammad i lite större samman-

hang som nu med utmärkelsen som Årets Leverantör Nöt.

För några år sen hade vi också anledning att vara lite extra

stolta. Då serverades kött från våra djur på Nobelfesten,

berättar Rickard. Det presenterades som mellankalv från

Skåne på Nobelmenyn.

Rickard och Tova har alltid levererat sina djur till HKScan.

De är nöjda med samarbetet och glada över att slakten sker

i Hörby inte långt från gården. Planeringen för hela 2017 är

redan klar och skulle det bli avvikelser hanteras det smidigt.

IT-systemen med avräkningar och allt

annat fungerar väl. Det enda problemet

paret upplever just nu är att det blivit

ont om kalvar och att priset därför har

gått upp. Men så är det ju på en mark-

nad där tillgång och efterfrågan styr

kommenterar Rickard.

– Det är mest vår inköpare,

Lars

Svensson

och transportören vi har

kontakt med i det dagliga arbetet, säger

Rickard. De är jätteduktiga båda två

så ge gärna lite extra beröm till dem.

– Det är roligt att vara HKScan-

inköpare för Rickard och Tova, säger Lars. Djupadal är en

harmonisk gård där både djur och människor trivs samtidigt

som verksamheten drivs ytterst professionellt och affärsmäs-

sigt. Det gläder mig att de vann utmärkelsen Årets Leverantör

Nöt. Det är mycket välförtjänt.

FRAMTID

– Vi är mycket nöjda med den modell vi har skapat och

utvecklat, säger Rickard, och Tova nickar instämmande. Det

fungerar bra och nu handlar det om att finputsa på olika

detaljer. Våra mål är högt ställda så det är bara att fortsätta

jobba på, avslutar Rickard.

VI ÄR NÖJDA

MED DEN MODELL

VI HAR SKAPAT

OCH UTVECKLAT,

NU HANDLAR DET

OM ATT FINPUTSA