01
2017 KOTITILALTA 21
"LIHA OLI KAIKISTA NIIN
HERKULLISTA, ETTÄ HE
HALUSIVAT SITÄ TARJOTTAVAKSI
RAVINTOLASSAAN SAMAN TIEN."
PAREMPI KUIN MUUT LUKSUSTUOTTEET
Flodins® Omega-3 Pork -tuotteet rantautuivat ensimmäi
senä Hongkongin PARKnSHOP -kauppojen delitiskeille
6. tammikuuta lähtien.
Tuoteperheellä tähdätään määrätietoisesti Premium-
segmenttiin.
– Tuotteemme on täysin vertailukelpoinen, ellei pa
rempi kuin muut luksustuotteet, kuten Japanin musta
porsas tai espanjalainen Iberico-porsas.
PITKÄN TÄHTÄIMEN PROJEKTI
Vuoden alkuun mennessä Flodins® Omega-3 pork -tuot
teet olivat esillä vähittäiskauppojen viestinnässä, lisäksi
HKScan järjesti pr-tempauksia bloggaajille. Helmikuussa
HKScan käynnisti mittavan viestintäkampanjan, jossa
sosiaalisella medialla on merkittävä rooli. Tuotteet lan
seerattiin näyttävämmin helmikuun 25. päivä. Kaupoissa
järjestettiin maistatuksia vierailevan gourmet-kokin,
Jaakko Sorsan
johdolla.
– Kuluttajien vastaanottoa on vielä vaikea arvioida näin
alkutaipaleella. Merkit ovat positiiviset, media on ollut
erittäin kiinnostunut tuotteista. Paikalliselle lehdistölle
pohjoismainen tausta on eksoottinen. Lisäksi he ovat
ylpeitä siitä, että olemme halunneet tuoda tuotteemme
juuri heidän markkinoilleen.
Sjöholm painottaa, että tämän tyyppinen lanseeraus
vie todella pitkän aikaa. Onnistumiseen tarvitaan usean
palasen loksahtamista kohdalleen.
– Rakennamme tarinaa huolellisesti, olemme aktiivisia
ja opimme koko ajan. HKScan on Suomessa ja Ruotsissa
iso toimija suhteellisen pienillä markkinoilla. Mutta
Hongkongissa olemme todella pieni tekijä valtavalla
markkinalla – lähtötilanne on se, että kukaan ei tiedä
keitä olemme. Tilanne on haastava, mutta myös erittäin
palkitseva onnistuessamme.
• Kiina on väkirikas maa, jonka voimakkaasti
kasvava keskiluokka lisää lihankulutusta.
• Hongkongissa arvostetaan pakastettua
lihaa.
• Tuotteiden hintahaitari on Hongkongissa
laaja: ulkofileen kilohinta voi vaihdella
kolmen ja neljänkymmenen euron väliltä.
• Flodins® Omega-3 pork -tuotteet lennätetään
Hongkongiin lentokoneella. Tulevaisuudessa
on tarkoitus siirtyä laivarahtiin.
KIINTOISAT PALAT:
Magnus Sjöholmia
haastateltiin
Hong Kong
Economic Times
-lehteen Flodins®
Omega-3 pork
-tuotekonseptista.
Gourmet-kokki Jaakko Sorsan vetämässä Pork Academyssä bloggaajat pääsivät tutustumaan lihaan ja saivat valmistusvinkkejä.
Lisäksi bloggaajille jaettiin joululahjoina esikypsennettyjä joulukinkkuja, jotka saivat erittäin hyvän vastaanoton.