Table of Contents Table of Contents
Previous Page  30 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 30 / 32 Next Page
Page Background

30 HKSCAN AGRI

/ AJANKOHTAISTA /

Muokkautuva katuruokakonsepti

MakuStella on rakennettu visuaalisis­

ta makuelämyksistä. Konseptin käyt­

töön ottavat asiakkaat voivat valita

toteutukseensa haluamansa brändit

ja tuotteet: perinteistä suomalaista

HK®-pikaruokaa, Kariniemen® laa­

dukasta suomalaista kananpoikaa ja

Flodins®-brändin kansainvälistä ja

maustettua ruokaa.

Särkännimessä MakuStella-kon­

septin toteutuksessa kunnioitettiin

huvipuiston vanhaa valikoimaa. Tutut

suosikit saivat raikkaan päivityksen

pienillä yksityiskohdilla. HKScan

Finlandin huippukokit kävivät kou­

luttamassa Särkänniemen kesätyön­

tekijöitä annosten valmistukseen ja

viimeistelyyn.

– Annosten ideoinnissa mietim­

me paljon sitä, miltä ne näyttävät

kuluttajien käsissä. Myös pakkausrat­

kaisujen tuli olla herkullisen näköisiä

ja toimivia. Tuotteissa keskityimme

maukkauteen ja täyttävyyteen.

MakuStella-konseptin sisällä annok­

set voivat vaihdella gourmet hot

dogeista perinteisiin, mutta tyylik­

käästi tarjoiltuihin makkaraperunoi­

hin, kehityspäällikkö

Risto Mikkola

sanoo.

Särkänniemen myyntijohtajan

Jussi

Jyringin

mukaan yhteistyö on suju­

nut hyvin ja asiakaspalautteet ovat

olleet kannustavia. Myös HKScanin

tuottajat, asiakkaat ja henkilökunta

saivat mahdollisuuden tutustua

MakuStella-konseptiin paikan päällä

HKScanin omassa vauhtipäivässä

14.8. Herkullinen ruoka, hyvä sää

ja lyhyet jonot saivat kiitosta myös

tuottajilta.

Markkinoille on tullut

uusi tuote viljan tuore-

säilöntään. Maxammon

on enemmän kuin

pelkkä säilöntäaine, se

myös tehostaa viljan hy­

väksikäyttöä ja vähentää

valkuaisrehujen tarvetta.

Viime vuonna valmisteella

käsiteltiin koe-eriä lupaavin tuloksin.

Säilömistulos oli hyvä ja viljan valkuaispi­

toisuus nousi keskimäärin 4–5 prosentti­

yksikköä. Tämä syksynä Maxammonilla

säilöttiin tiloilla isompia eriä ja käyttö­

kokemukset olivat hyviä. Seuraamme

mielenkiinnolla kokemuksia ruokinnasta

ja tuotantotuloksista.

Tilasäilönnän lisäksi Maxammonilla on

säilötty murskattua viljaa Kotkan varastoon

myöhemmin tiloille toimitettavaksi. Kysy

lisää

Harri Jallilta

tai

Jukka Kinnuselta

.

HKScanin uuden siipikarjatuotantolaitoksen rakennustyöt Raumalla

ovat hyvässä vauhdissa. Lähes kaikki ulkoseinät on saatu asennettua ja

ensimmäiset lattiavalut ovat käynnistyneet.

MAXAMMONILLA

SÄILÖTTIIN VILJAA

RAKENNUSTYÖT

ETENEVÄT

VAUHDIKKAASTI

Toimintaympäristössä ta­

pahtuneiden merkittä­

vien muutosten vuoksi

HKScan uudistaa kaikki

sikasopimuksensa.

Uudistus on suunniteltu

ja tehty kiinteässä yhteis­

työssä tuottajista koostuvan

alkutuotantoryhmän kanssa. Edellisen

kerran sikasopimukset uudistettiin vuon­

na 2012.

Uuden Tuottajasopimuksen päätavoite

on parantaa sikaketjun kilpailukykyä sekä

lisätä tuotantomäärien ennustettavuutta

ja tuotannon läpinäkyvyyttä koko ketjussa.

Sopimus koostuu pääsopimuksesta,

hinnan määräytymislomakkeesta sekä

käsikirjasta, joka selventää sopimuksen

sisältöä ja kuvaa HKScanin sikaketjun

toimintatavat ja pelisäännöt. Käsikirja

on myös HKScanin näkemys vastuul­

lisesta sianlihantuotannosta. Siinä on

huomioitu eläinten hyvinvointi, tautien

hallinta sekä ketjun läpinäkyvyys. Käsikir­

ja korvaa aiemmat useat sopimusliitteet,

joten aineiston säilyttäminen ja ajan ta­

salla pitäminen on helpompaa. Käsikirja

sijoitetaan Sinetti-palveluun.

Sopimuskierros toteutetaan syyskuun

2016 ja tammikuun 2017 välisenä aika­

na.

MAKUSTELLA TESTISSÄ

SIKASOPIMUKSET

UUDISTUVAT

LOPPUVUONNA

HKScan on luonut uudenlaisen katuruokakonseptin,

jota pilotoitiin kesällä Särkänniemessä.