30 HKSCAN AGRI
/ AJANKOHTAISTA /
Muokkautuva katuruokakonsepti
MakuStella on rakennettu visuaalisis
ta makuelämyksistä. Konseptin käyt
töön ottavat asiakkaat voivat valita
toteutukseensa haluamansa brändit
ja tuotteet: perinteistä suomalaista
HK®-pikaruokaa, Kariniemen® laa
dukasta suomalaista kananpoikaa ja
Flodins®-brändin kansainvälistä ja
maustettua ruokaa.
Särkännimessä MakuStella-kon
septin toteutuksessa kunnioitettiin
huvipuiston vanhaa valikoimaa. Tutut
suosikit saivat raikkaan päivityksen
pienillä yksityiskohdilla. HKScan
Finlandin huippukokit kävivät kou
luttamassa Särkänniemen kesätyön
tekijöitä annosten valmistukseen ja
viimeistelyyn.
– Annosten ideoinnissa mietim
me paljon sitä, miltä ne näyttävät
kuluttajien käsissä. Myös pakkausrat
kaisujen tuli olla herkullisen näköisiä
ja toimivia. Tuotteissa keskityimme
maukkauteen ja täyttävyyteen.
MakuStella-konseptin sisällä annok
set voivat vaihdella gourmet hot
dogeista perinteisiin, mutta tyylik
käästi tarjoiltuihin makkaraperunoi
hin, kehityspäällikkö
Risto Mikkola
sanoo.
Särkänniemen myyntijohtajan
Jussi
Jyringin
mukaan yhteistyö on suju
nut hyvin ja asiakaspalautteet ovat
olleet kannustavia. Myös HKScanin
tuottajat, asiakkaat ja henkilökunta
saivat mahdollisuuden tutustua
MakuStella-konseptiin paikan päällä
HKScanin omassa vauhtipäivässä
14.8. Herkullinen ruoka, hyvä sää
ja lyhyet jonot saivat kiitosta myös
tuottajilta.
Markkinoille on tullut
uusi tuote viljan tuore-
säilöntään. Maxammon
on enemmän kuin
pelkkä säilöntäaine, se
myös tehostaa viljan hy
väksikäyttöä ja vähentää
valkuaisrehujen tarvetta.
Viime vuonna valmisteella
käsiteltiin koe-eriä lupaavin tuloksin.
Säilömistulos oli hyvä ja viljan valkuaispi
toisuus nousi keskimäärin 4–5 prosentti
yksikköä. Tämä syksynä Maxammonilla
säilöttiin tiloilla isompia eriä ja käyttö
kokemukset olivat hyviä. Seuraamme
mielenkiinnolla kokemuksia ruokinnasta
ja tuotantotuloksista.
Tilasäilönnän lisäksi Maxammonilla on
säilötty murskattua viljaa Kotkan varastoon
myöhemmin tiloille toimitettavaksi. Kysy
lisää
Harri Jallilta
tai
Jukka Kinnuselta
.
HKScanin uuden siipikarjatuotantolaitoksen rakennustyöt Raumalla
ovat hyvässä vauhdissa. Lähes kaikki ulkoseinät on saatu asennettua ja
ensimmäiset lattiavalut ovat käynnistyneet.
MAXAMMONILLA
SÄILÖTTIIN VILJAA
RAKENNUSTYÖT
ETENEVÄT
VAUHDIKKAASTI
Toimintaympäristössä ta
pahtuneiden merkittä
vien muutosten vuoksi
HKScan uudistaa kaikki
sikasopimuksensa.
Uudistus on suunniteltu
ja tehty kiinteässä yhteis
työssä tuottajista koostuvan
alkutuotantoryhmän kanssa. Edellisen
kerran sikasopimukset uudistettiin vuon
na 2012.
Uuden Tuottajasopimuksen päätavoite
on parantaa sikaketjun kilpailukykyä sekä
lisätä tuotantomäärien ennustettavuutta
ja tuotannon läpinäkyvyyttä koko ketjussa.
Sopimus koostuu pääsopimuksesta,
hinnan määräytymislomakkeesta sekä
käsikirjasta, joka selventää sopimuksen
sisältöä ja kuvaa HKScanin sikaketjun
toimintatavat ja pelisäännöt. Käsikirja
on myös HKScanin näkemys vastuul
lisesta sianlihantuotannosta. Siinä on
huomioitu eläinten hyvinvointi, tautien
hallinta sekä ketjun läpinäkyvyys. Käsikir
ja korvaa aiemmat useat sopimusliitteet,
joten aineiston säilyttäminen ja ajan ta
salla pitäminen on helpompaa. Käsikirja
sijoitetaan Sinetti-palveluun.
Sopimuskierros toteutetaan syyskuun
2016 ja tammikuun 2017 välisenä aika
na.
MAKUSTELLA TESTISSÄ
SIKASOPIMUKSET
UUDISTUVAT
LOPPUVUONNA
HKScan on luonut uudenlaisen katuruokakonseptin,
jota pilotoitiin kesällä Särkänniemessä.