03
2016 KOTITILALTA 21
KULUTTAJIEN TARPEET TUNNISTETTAVA
Latvanen haluaa ymmärtää HKScanin arvo
ketjun perinpohjaisesti ja tunnistaa kuluttajien
tarpeet tarkkaan.
– Meidän täytyy vastata kuluttajien tiedon
haluun. Vastuullisuuskysymykset ovat pinnal
la enemmän kuin koskaan. On tärkeää
kertoa selkeästi, että ketjumme eläimet
voivat hyvin, kuljetukset hoidetaan vastuul
lisesti ja korkea laatu seuraa tilalta pöytään
asti. Myös ympäristökysymyksiin ja muihin
kestävän kehityksen aiheisiin on pureudutta
va aktiivisesti.
– Teot merkitsevät enemmän kuin sanat.
Kun koko ketju tekee töitä yhdessä samojen
tavoitteiden eteen ja viestii yhdenmukaisesti
tekemänsä työn merkityksestä ja tuloksista,
olemme vahvoilla.
TILOILLA TEHDÄÄN HIENOA TYÖTÄ
Latvasen mukaan kuluttajat ovat vieraantu
neet siitä, miten ruoka tuotetaan ja mistä se
tulee.
– Lihantuottajat ovat yksi HKScanin toimin
nan tärkeimmistä tukijaloista ja tiloilla tehdään
hienoa työtä. Kuinka moni kuluttaja mahtaa
tietää, mikä määrä osaamista ja työtä kotimai
suuden, korkean laadun ja vastuullisuuden
takana onkaan.
Useissa Euroopan maissa asunut ja muun
muassa Nestlén johtotehtävissä Ruotsissa ja
Tanskassa työskennellyt Latvanen sanoo, että
Pohjoismaissa ja Baltiassa kotimaisuuden arvo
kasvaa jatkuvasti.
– Vaalimme kotimaisuutta jatkossakin,
mutta tavoitteeni on jatkaa siltojen
rakentamista eri markkina-alueiden välille.
Katsotaan, mitä toiset tekevät hyvin ja
opitaan yhdessä toistemme parhaista
käytännöistä.
VIENNISTÄ KASVUA
Kasvu ei tule itsestään, vaan siihen on inves
toitava. Latvanen näkee paljon potentiaalia
esimerkiksi kasvavassa siipikarjasegmentissä,
myös Ruotsissa.
Kasvun hakemiseksi viennissäkin on ak
tivoiduttava. Latvanen luettelee HKScanin
vientivalteiksi puhtaan luonnon, puhtaat
raaka-aineet ja luotettavuuden. Hän sanoo,
että uusia vientikohteita on punnittava tark
kaan.
– Esimerkiksi Kiinassa kuluttajat eivät luota
oman ruokansa puhtauteen, tässä on mieles
täni hyvä tilaisuus HKScanille.
Torniossa kasvaneelle leipurin pojalle
ruoka on aina ollut lähellä sydäntä. Koko
ikänsä ruuan kanssa töitä tehnyt Latvanen
sanoo, että ruoka on nyt trendikkäämpää
kuin koskaan.
– Kun ajatellaan lihaa ja lihankulutusta,
yhteiskunta on muuttunut paljon viime
vuosien aikana. Meidän on sopeuduttava
näihin muutoksiin ja otettava huomioon eri
markkinoiden vaatimukset. Eri vuodenajat
ja sesongit tarjoavat meille paljon mahdol
lisuuksia.
HKScanin uusi toimitusjohtaja Jari Latvanen vieraili Vantaan tuotantolaitoksessa kesäkuussa.
Kierroksella Latvanen tutustui logistiikkakeskukseen ja tuotantoon, tervehti useita työntekijöitä
sekä tapasi myös vanhoja tuttuja.