Table of Contents Table of Contents
Previous Page  21 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 21 / 32 Next Page
Page Background

03

2016 KOTITILALTA 21

KULUTTAJIEN TARPEET TUNNISTETTAVA

Latvanen haluaa ymmärtää HKScanin arvo­

ketjun perinpohjaisesti ja tunnistaa kuluttajien

tarpeet tarkkaan.

– Meidän täytyy vastata kuluttajien tiedon­

haluun. Vastuullisuuskysymykset ovat pinnal­

la enemmän kuin koskaan. On tärkeää

kertoa selkeästi, että ketjumme eläimet

voivat hyvin, kuljetukset hoidetaan vastuul­

lisesti ja korkea laatu seuraa tilalta pöytään

asti. Myös ympäristökysymyksiin ja muihin

kestävän kehityksen aiheisiin on pureudutta­

va aktiivisesti.

– Teot merkitsevät enemmän kuin sanat.

Kun koko ketju tekee töitä yhdessä samojen

tavoitteiden eteen ja viestii yhdenmukaisesti

tekemänsä työn merkityksestä ja tuloksista,

olemme vahvoilla.

TILOILLA TEHDÄÄN HIENOA TYÖTÄ

Latvasen mukaan kuluttajat ovat vieraantu­

neet siitä, miten ruoka tuotetaan ja mistä se

tulee.

– Lihantuottajat ovat yksi HKScanin toimin­

nan tärkeimmistä tukijaloista ja tiloilla tehdään

hienoa työtä. Kuinka moni kuluttaja mahtaa

tietää, mikä määrä osaamista ja työtä kotimai­

suuden, korkean laadun ja vastuullisuuden

takana onkaan.

Useissa Euroopan maissa asunut ja muun

muassa Nestlén johtotehtävissä Ruotsissa ja

Tanskassa työskennellyt Latvanen sanoo, että

Pohjoismaissa ja Baltiassa kotimaisuuden arvo

kasvaa jatkuvasti.

– Vaalimme kotimaisuutta jatkossakin,

mutta tavoitteeni on jatkaa siltojen

rakentamista eri markkina-alueiden välille.

Katsotaan, mitä toiset tekevät hyvin ja

opitaan yhdessä toistemme parhaista

käytännöistä.

VIENNISTÄ KASVUA

Kasvu ei tule itsestään, vaan siihen on inves­

toitava. Latvanen näkee paljon potentiaalia

esimerkiksi kasvavassa siipikarjasegmentissä,

myös Ruotsissa.

Kasvun hakemiseksi viennissäkin on ak­

tivoiduttava. Latvanen luettelee HKScanin

vientivalteiksi puhtaan luonnon, puhtaat

raaka-aineet ja luotettavuuden. Hän sanoo,

että uusia vientikohteita on punnittava tark­

kaan.

– Esimerkiksi Kiinassa kuluttajat eivät luota

oman ruokansa puhtauteen, tässä on mieles­

täni hyvä tilaisuus HKScanille.

Torniossa kasvaneelle leipurin pojalle

ruoka on aina ollut lähellä sydäntä. Koko

ikänsä ruuan kanssa töitä tehnyt Latvanen

sanoo, että ruoka on nyt trendikkäämpää

kuin koskaan.

– Kun ajatellaan lihaa ja lihankulutusta,

yhteiskunta on muuttunut paljon viime

vuosien aikana. Meidän on sopeuduttava

näihin muutoksiin ja otettava huomioon eri

markkinoiden vaatimukset. Eri vuodenajat

ja sesongit tarjoavat meille paljon mahdol­

lisuuksia.

HKScanin uusi toimitusjohtaja Jari Latvanen vieraili Vantaan tuotantolaitoksessa kesäkuussa.

Kierroksella Latvanen tutustui logistiikkakeskukseen ja tuotantoon, tervehti useita työntekijöitä

sekä tapasi myös vanhoja tuttuja.