HKSCAN AGRI
01
2017 19
/ PRODUKTER PÅ GÅNG /
Pastejish
En produkt som
smakar och ser ut
som leverpastej men
som har en hög andel
svenska kidneybönor.
Övriga ingredienser är fett
fläsk, pastejmix och kryddor.
Faluish
En smakfull produkt där en del
av köttet bytts ut mot kålrot,
morötter samt bön- och
baljväxter. Kanske en
ny favorit? – Prova
gärna!
Fin utmärkelse vid Chark SM
I Chark SM utses Sveriges bästa charkuterier.
Tävlingen är öppen för charkuterier som
är tillverkade i Sverige och säljs på den
svenska marknaden. Charkuterier av yppersta
kvalitet belönas med guldmedalj. Över 750
charkuterier tävlar i 16 olika produktklasser
och fokus är helt på kvalitet. Charkuteriernas
kvalitet bedöms enligt tydliga kriterier och
av en kunnig domarpanel.
HKScan fick ett mycket fint pris för
Ish-produkterna vid årets Chark SM:
Hedersutmärkelse klimatanpassade
produkter
– som juryn motiverade så här:
”Vi lyfter fram ett företag som tar ansvar i
hela värdekedjan. Med utveckling av ett helt
nytt koncept med grönare klimatanpassade
produkter, med systematisk utfasning av fossil
energi, koll på svinnet, ökad kompetens kring
hållbarhetsfrågor och kanske allra viktigast –
ett engagemang och samarbete för att minska
klimatpåverkan i primärproduktionen.
Isbjörnarna bugar och tackar!”
Nu växer Ish-sortimentet
Först kom Korvish, Järpish och Burgish. Nu kommer två härliga produkter till,
Pastejish och Faluish. Produkter som bryter med våra vanliga föreställningar
och som tillför en helt ny kategori i butikens hyllor.
TEXT:
NILS JIRSELL,
FOTO:
HKSCAN
I BÖRJAN AV 2016
lanserades de första Ish-produkterna. Produktutvecklingsarbetet
har varit intensivt med olika produkter inom konceptet. En av de som varit delaktiga i
utvecklingsprocessen är
T
om Sörensen
, produktutvecklare på HKScan. Nu kan det
efter ett intensivt utvecklingsarbete adderas ytterligare två produkter till sortimentet.
– Det är ett helt nytt sätt att tänka, säger Tom. Vi fokuserar på god smak och
bra kvalitet baserat på helt svenska råvaror, såväl kött som grönsaker. Tidigare
har hög kvalitet varit liktydigt med högt köttinnehåll men nu har vi insett att det
inte är givet att alla konsumenter ser det så. Vi har raserat en mental gräns och
en mängd möjligheter öppnar sig inför framtiden. Det är viktigt att betona att
Ish-sortimentet inte ersätter andra produkter. Det är ett komplement och en
breddning av sortimentet.
Tom Sörensen
Produktvecklare
Två nya produkter