Table of Contents Table of Contents
Previous Page  16 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 16 / 32 Next Page
Page Background

Konfiterad griskind

1 kilo griskinder

½ dl vitvinsvinäger

5 dl olivolja

5 dl rapsolja

5 vitlöksklyftor

5 lagerblad

10 svartpepparkorn

2 rosmarinkvistar

1 msk flingsalt

Senapsdressing

2 msk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

1 msk pressad citron

4 msk olivolja

½ tsk salt

½ tsk strösocker

1 krm nymald svartpeppar

2 msk finstrimlad bladpersilja

Sallad

1 syrligt äpple

2 huvuden romansallad

20 g vattenkrasse

20 g hasselnötter

CONFITERAD

GRISKIND MED ÄPPLE,

ROMANSALLAD

HASSELNÖTTER,

VATTENKRASSE OCH

SENAPSDRESSING

Gör så här:

1. Putsa bort fetthinnorna på

kinderna. Häll vinäger och olja

i en kastrull. Tillsätt vitlök, lager-

blad, peppar och rosmarin.

2. Lägg ner kinderna och koka

upp. Dra ner till medelvärme

och koka ca 1 timme utan lock.

Låt kinderna svalna i lagen.

3. Blanda ihop ingredienserna

till dressingen. Skär äpplet i

grova bitar. Skölj och bryt

salladen i bitar. Garnera med

vattenkrasse och hakade hassel-

nötter.

4. Ta upp kinderna ur oljan och

torka av dem med hushålls­

papper. Stek eller grilla dem

i grillpanna så att de blir

frasiga. Strö över salt.

5. Servera med sallad och

senapsdressing.