Konfiterad griskind
1 kilo griskinder
½ dl vitvinsvinäger
5 dl olivolja
5 dl rapsolja
5 vitlöksklyftor
5 lagerblad
10 svartpepparkorn
2 rosmarinkvistar
1 msk flingsalt
Senapsdressing
2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk pressad citron
4 msk olivolja
½ tsk salt
½ tsk strösocker
1 krm nymald svartpeppar
2 msk finstrimlad bladpersilja
Sallad
1 syrligt äpple
2 huvuden romansallad
20 g vattenkrasse
20 g hasselnötter
CONFITERAD
GRISKIND MED ÄPPLE,
ROMANSALLAD
HASSELNÖTTER,
VATTENKRASSE OCH
SENAPSDRESSING
Gör så här:
1. Putsa bort fetthinnorna på
kinderna. Häll vinäger och olja
i en kastrull. Tillsätt vitlök, lager-
blad, peppar och rosmarin.
2. Lägg ner kinderna och koka
upp. Dra ner till medelvärme
och koka ca 1 timme utan lock.
Låt kinderna svalna i lagen.
3. Blanda ihop ingredienserna
till dressingen. Skär äpplet i
grova bitar. Skölj och bryt
salladen i bitar. Garnera med
vattenkrasse och hakade hassel-
nötter.
4. Ta upp kinderna ur oljan och
torka av dem med hushålls
papper. Stek eller grilla dem
i grillpanna så att de blir
frasiga. Strö över salt.
5. Servera med sallad och
senapsdressing.