Table of Contents Table of Contents
Previous Page  20 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 20 / 32 Next Page
Page Background

20 2017

01

HKSCAN AGRI

– HÄR I NORDEN

tar vi många saker för givet. Rent vatten,

sjöar, skogar och glesbygd är vardag för oss, men på

andra håll i världen är de rariteter, säger

Magnus

Sjöholm

, VP Marketing, AfH.

Magnus, som ansvarar för varumärken, produkter och

koncept inom den interna-

tionella affärsverksamheten,

berättar att lanseringen

länkades till en berättelse som

lyfte fram trumfkorten i den

nordiska exporten: ren natur,

familjegårdar och årstidsväx-

lingarna. Även djuromsorg,

låg användning av antibiotika

och avsaknad av salmonella

var viktiga inslag i berättelsen.

– I vår presentation an-

vänder vi sloganen: Pure

taste from Nordic farms. Vi

konkretiserar den genom att

berätta om den goda luft-

och vattenkvaliteten samt att

även djuren dricker kranvatten.

Vi berättar att de långa avstån-

den mellan gårdarna och de

stränga hälsobestämmelserna

förhindrar att sjukdomar

sprids. Vi betonar också att

vi inte använder någon form

av tillväxthormoner, utan att

djuren får växa naturligt. När

vi berättar om leverantörerna

poängterar vi att gårdarna är

små och familjeägda, och att

de drivs i flera generationer,

förklarar Magnus.

Kulturskillnader måste också

beaktas då man planerar säljargument. I Kina har

djuromsorgen inte samma egenvärde som hos oss.

– Hur viktig djuromsorgen är konkretiseras när vi

förklarar att djurens stressnivå påverkar smaken,

säger Magnus.

SMAK OCH TESTER

AVGJORDE AFFÄREN

Valet av exportdestination

föll på Hongkong av flera

orsaker: Staden som ligger

lämpligt mellan öst och väst

är ett ”skyltfönster” mot Kina.

Kunderna talar engelska och

är dessutom vana köpare och

affärsmän.

För ett drygt år sedan när vi

kontaktade de professionella

köken var det provsmakningar

i restauranger som avgjorde

framgången.

– Vi funderade mycket på

hur vi skulle pitcha våra pro-

dukter, men konstaterade att

det bästa sättet att få kockarna

att köpa produkten är att gå

direkt till restaurangerna och

ordna provsmakningar. Alla

blev så förtjusta i den rena

och fräscha smaken på köttet

att de ville kunna servera det i

restaurangerna genast, säger

Magnus.

När det gäller detaljhandeln

kom vi i mål efter en lång tid

av testningar.

– Vi var övertygade om att vi

TEXT:

SAARA SALAJA

FOTO:

HKSCAN

RENA NORDISKA RÅVAROR

OCH ÖVERLÄGSEN SMAK

SKAPAR EN MARKNAD FÖR

RAPSGRISEN I HONGKONG

Rapsgris® lanserades för professionella kök i Hongkong i januari förra året.

Nu, ett år senare, har produkt-konceptet som har namnet Flodins® Omega-3 pork

lanserats även för detaljhandeln i Hongkong. För en framgångsrik lansering krävs det

också att produkten backas upp av en välformulerad berättelse.

Enligt Magnus Sjöholm är nordisk renhet och exotisk

känsla en slående kombination i Hongkong