Table of Contents Table of Contents
Previous Page  18 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 18 / 32 Next Page
Page Background

SVENSK SOMMAR-

SALLAD TILL DITT

GODA KÖTT

18 2016

02

HKSCAN AGRI

/ PRODUKTER PÅ GÅNG /

Ingredienser

900 g delikatesspotatis

1 msk olivolja

1 tsk flingsalt

4 salladslökar

1 knippe rädisor (à 200 g)

1 påse bladspenat (à 65 g)

1/2 dl grovhackad persilja

Dressing

3 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1/2 tsk torkad timjan

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär

salladslöken i strimlor. Skiva rädisorna. Skiva

den varma potatisen och lägg den i en skål

Tillsätt salladslök, rädisor, spenat och persilja.

Dressing: Blanda ihop ingredienserna till

dressingen. Häll över dressingen och lyft

potatisen så att alla skivor blir fuktade. Låt

salladen stå ca 15–30 tim och ta smak.

Bjud på en fräsch och vacker

sommarsallad till det grillade köttet.

En potatissallad har fördelen att den

kan förberedas i god tid och vänta

tills grillglöden och köttet blivit

perfekt.