SVENSK SOMMAR-
SALLAD TILL DITT
GODA KÖTT
18 2016
02
HKSCAN AGRI
/ PRODUKTER PÅ GÅNG /
Ingredienser
900 g delikatesspotatis
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
4 salladslökar
1 knippe rädisor (à 200 g)
1 påse bladspenat (à 65 g)
1/2 dl grovhackad persilja
Dressing
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär
salladslöken i strimlor. Skiva rädisorna. Skiva
den varma potatisen och lägg den i en skål
Tillsätt salladslök, rädisor, spenat och persilja.
Dressing: Blanda ihop ingredienserna till
dressingen. Häll över dressingen och lyft
potatisen så att alla skivor blir fuktade. Låt
salladen stå ca 15–30 tim och ta smak.
Bjud på en fräsch och vacker
sommarsallad till det grillade köttet.
En potatissallad har fördelen att den
kan förberedas i god tid och vänta
tills grillglöden och köttet blivit
perfekt.