HKSCAN AGRI
02
2016 19
Produkterna tillagas i låg temperatur i tio
timmar vilket ger en fantastisk mör och
smakrik slutprodukt. Tekniken gör det
möjligt att bjuda på styckningsdetaljer som
normalt tar lång tid och som är svåra att
grilla. Nytt i sortimentet är: Slow Cooked –
Lårklubba, Revben, Bringa och Grillbacon.
Förra året lanserades: Lammlägg, Kalvribs
och Kamben.
Tre av de nya produkterna är dessutom
rökta med alspån vilket ger en genuin god
smak som passar bra till grillning. Alla har
inte möjlighet att göra rökta produkter i
hemmet, men det kan vi på HKScan.
– Vi ser att konsumenten vill sätta sin egen
prägel på grillat kött, säger
Stina Wennerbo
som är produktansvarig för de nya grill-
produkterna. Därför har vi använt en mild
alspånsrök som går fint att kombinera med
glazer och rub. Produkterna är först rökta
och sedan långsamt ugnsbakade. De är
helt klara att äta och behöver bara värmas,
och om man vill, smaksättas.
Nu är årets stora
grillkampanj igång
Grillsäsongen och julen är HKScans två största säljperioder. Julen präglas av tradition
och grillsäsongen är dess raka motsats. Nu när grillarna tänds, både helg och vardag, vill
konsumenterna testa nya produkter och nya recept. Man vill vara kungar vid grillen och
bjuda familj och vänner på spännande smaker och nya upplevelser.
TEXT:
NILS JIRSELL,
FOTO:
HKSCAN
– I ÅR HAR VI
ett riktigt starkt paket att erbjuda, säger
Emma Ahnström
som bland annat är koncept-
ansvarig för Scan Grilla. Förra året lanserade vi ett sortiment med Slow cooked produkter. Möra,
saftiga och med spännande smaker för den som vill vara trygg i sin matlagning, men ändå bjuda
på mat som är modern och spännande. I år lanseras ytterligare slow cookedprodukter som dessutom
är rökta. Rökning inom grillen är en jättestark trend, berättar Emma.
Sortimentet som kallas djupkryddat utökas med fem nya smaker och årets smak på Flintastek får ett
inslag av brasilianska kryddor, med tanke på kommande OS 2016 i Brasilien.
– Vi vet att Scan är det varumärke konsumenten mest förknippar med grillning, berättar Emma. För att
det ska fortsätta vara så blir det mycket aktiviteter i olika media. Vi samarbetar med många matbloggare
och vi kommer att synas mycket i de stora mattidningarna. Men det största är att alla våra grillprodukter får ny
design vars syfte är att få en stark igenkänning genom hela vårt sortiment. Den nya förpackningsdesignen följs
upp i butiksmateriel, TV-reklam, receptfoldrar och mycket annat material.
– En speciell och helt annorlunda aktivitet är att Scan lanserar konceptet Farmers Dinner i Sverige. Idén ger
Scan ett unikt koncept där grillen har en självklar plats och samtidigt kan vi berätta historien om att Scan är
svenskt kött, från svenska gårdar med världens bästa djurhållning på ett intressant och framförallt visuellt sätt.
Konsumenter kan köpa biljetter till en grillfest ute på en gård. Det är ett spännande test som kan ge både PR
för oss och upplevelser för gästerna, avslutar Emma.
FÖRRA ÅRETS STORA NYHET – SLOWCOOKED, UTÖKAS MED FYRA NYA PRODUKTER
Revben
– tjockskuret revben
från Pigghamgris. Vi har rökt
och ugnsbakat revbenen för
att ge ett enkelt och gott
resultat på grillen.
Bringa
– detalj från nöt som
kräver lång tillagning. Det har
vi redan gjort – behöver bara
värmas och få yta på grillen.
Smakrik, mör och saftig.
Lårklubba
– smakrik detalj
från låret på en Pigghamgris
med ett litet ben kvar att
hålla i. Mör, smakrik och lätt
att lyckas med.
Saftigt Grillbacon
– med smak
av äpple och rökighet. Säljs i
bit för att konsumenten själv
ska kunna välja skivtjocklek.