Table of Contents Table of Contents
Previous Page  19 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 19 / 32 Next Page
Page Background

HKSCAN AGRI

02

2016 19

Produkterna tillagas i låg temperatur i tio

timmar vilket ger en fantastisk mör och

smakrik slutprodukt. Tekniken gör det

möjligt att bjuda på styckningsdetaljer som

normalt tar lång tid och som är svåra att

grilla. Nytt i sortimentet är: Slow Cooked –

Lårklubba, Revben, Bringa och Grillbacon.

Förra året lanserades: Lammlägg, Kalvribs

och Kamben.

Tre av de nya produkterna är dessutom

rökta med alspån vilket ger en genuin god

smak som passar bra till grillning. Alla har

inte möjlighet att göra rökta produkter i

hemmet, men det kan vi på HKScan.

– Vi ser att konsumenten vill sätta sin egen

prägel på grillat kött, säger

Stina Wennerbo

som är produktansvarig för de nya grill-

produkterna. Därför har vi använt en mild

alspånsrök som går fint att kombinera med

glazer och rub. Produkterna är först rökta

och sedan långsamt ugnsbakade. De är

helt klara att äta och behöver bara värmas,

och om man vill, smaksättas.

Nu är årets stora

grillkampanj igång

Grillsäsongen och julen är HKScans två största säljperioder. Julen präglas av tradition

och grillsäsongen är dess raka motsats. Nu när grillarna tänds, både helg och vardag, vill

konsumenterna testa nya produkter och nya recept. Man vill vara kungar vid grillen och

bjuda familj och vänner på spännande smaker och nya upplevelser.

TEXT:

NILS JIRSELL,

FOTO:

HKSCAN

– I ÅR HAR VI

ett riktigt starkt paket att erbjuda, säger

Emma Ahnström

som bland annat är koncept-

ansvarig för Scan Grilla. Förra året lanserade vi ett sortiment med Slow cooked produkter. Möra,

saftiga och med spännande smaker för den som vill vara trygg i sin matlagning, men ändå bjuda

på mat som är modern och spännande. I år lanseras ytterligare slow cookedprodukter som dessutom

är rökta. Rökning inom grillen är en jättestark trend, berättar Emma.

Sortimentet som kallas djupkryddat utökas med fem nya smaker och årets smak på Flintastek får ett

inslag av brasilianska kryddor, med tanke på kommande OS 2016 i Brasilien.

– Vi vet att Scan är det varumärke konsumenten mest förknippar med grillning, berättar Emma. För att

det ska fortsätta vara så blir det mycket aktiviteter i olika media. Vi samarbetar med många matbloggare

och vi kommer att synas mycket i de stora mattidningarna. Men det största är att alla våra grillprodukter får ny

design vars syfte är att få en stark igenkänning genom hela vårt sortiment. Den nya förpackningsdesignen följs

upp i butiksmateriel, TV-reklam, receptfoldrar och mycket annat material.

– En speciell och helt annorlunda aktivitet är att Scan lanserar konceptet Farmers Dinner i Sverige. Idén ger

Scan ett unikt koncept där grillen har en självklar plats och samtidigt kan vi berätta historien om att Scan är

svenskt kött, från svenska gårdar med världens bästa djurhållning på ett intressant och framförallt visuellt sätt.

Konsumenter kan köpa biljetter till en grillfest ute på en gård. Det är ett spännande test som kan ge både PR

för oss och upplevelser för gästerna, avslutar Emma.

FÖRRA ÅRETS STORA NYHET – SLOWCOOKED, UTÖKAS MED FYRA NYA PRODUKTER

Revben

– tjockskuret revben

från Pigghamgris. Vi har rökt

och ugnsbakat revbenen för

att ge ett enkelt och gott

resultat på grillen.

Bringa

– detalj från nöt som

kräver lång tillagning. Det har

vi redan gjort – behöver bara

värmas och få yta på grillen.

Smakrik, mör och saftig.

Lårklubba

– smakrik detalj

från låret på en Pigghamgris

med ett litet ben kvar att

hålla i. Mör, smakrik och lätt

att lyckas med.

Saftigt Grillbacon

– med smak

av äpple och rökighet. Säljs i

bit för att konsumenten själv

ska kunna välja skivtjocklek.