Table of Contents Table of Contents
Previous Page  17 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 17 / 32 Next Page
Page Background

HKSCAN AGRI

02

2017 17

Mathias Emilsson

och Benny

Granqvist

Motiverade

matmissionärer

Tips om hur du kan bli en vinnare i köket

TEXT:

CAMILLA ERLANDSSON,

FOTO:

HKSCAN

I en unik satsning ska Mathias Emilsson och Benny Granqvist sätta HKScan på

gourmetkartan. – Vi har ett kött i världsklass. Nu ska vi bli bättre på att skapa

kunskap om våra högkvalitativa produkter, säger de gemensamt.

/ PRODUKTER PÅ GÅNG /

MATHIAS EMILSSON

är Köksmäs­

tare och Utvecklingsansvarig

för Away from Home på

HKScan. Som sådan arbetar

han strategiskt med utveck­

ling av såväl varumärke

som produkter. En stor del

handlar om att bearbeta

restaurangbranschen. Få kan

vara bättre lämpade för uppgiften

med tanke på det nätverk som Mathias

byggt upp över tid som bland annat

prisbelönt kökschef, sommelier, TV-

kock, kokboksförfattare, föredrags­

hållare, med mera.

– HKScan vilar på en lång, stolt

tradition av yrkeshantverk i alla led.

Nu är det läge att växla upp vår kom­

munikation och våra relationer med

restaurangerna genom att visa denna

tyngd oavsett om det handlar om

djurhållning, miljö, teknik, styckningsdetaljer, tillagning

eller trender. Vi representerar en gastronomisk helhet,

från gård till bord.

Mathias vill ha med hängivna kollegor på sin missions-

resa, som liksom honom brinner för att inspirera och

informera om företagets kvalitativa helhet. En som är

lika hängiven som Mathias är köttmästare

Benny

Granqvist

på HKScan i Linköping.

– Jag tror denna satsning ligger helt rätt i tiden. Jag

har föreläst mycket i ämnet, både internt, för leveran­

törer och på skolor och kan säga att intresset för kött

aldrig har varit så stort som nu, säger Benny.

LIVETS GODA

Ett nytt grepp som Mathias initierat är att låta HKScan

dyka upp i lite olika forum med passion för den väl­

lagade måltiden. Ett sånt är tidskriften och nättidningen

Livets goda. Här kommer både Mathias och Benny att

kunna bidra med sin expertis utifrån sina yrkesroller.

– Jag kommer bland annat att bjuda på en styck­

ningsskola där jag planerar att visa två detaljer per

gång. Sen vill jag gärna förmedla min yrkeskunskap

med vikten av god djurhållning, hur man selekterar

djur, och så vidare, säger Benny.

– Och jag kommer att visa hur man lagar ett utsökt

kött, men också tipsa om hur man kan förstärka måltids­

upplevelsen med en passande dryck, säger Mathias.

NÄTVERK VIKTIGT

Som ett forum för inspiration och erfarenhetsutbyte

har Mathias skapat en referensgrupp med represen­

tanter från restauranger och kök i olika storlekar. De

kommer att träffas regelbundet för att diskutera ämnen

som berör branschen.

– Det är en fantastisk förmån för mig att få möjlighet

att jobba med både gamla och nya kollegor. Här ska vi

ha högt i tak. Vi kan stå fullt ut för HKScans produkter

och alla i referensgruppen delar en sann matglädje.

Här kommer det att hända saker!

Mathias återkommer, under intervjun, ofta tillbaka till

leverantörerna, de välskötta gårdarna med bönderna

som gör sitt yttersta för att föda upp välmående, friska

djur. Han ser det som sin uppgift att belysa deras

arbete ytterligare genom olika samarbeten, projekt

och reportage.

– Jag brukar jämföra med vinbonden där jordmånen

för druvorna är A och O. Växtplatsen är så viktig för den

kvalitet som vinet får. Och naturligtvis har betesmarkerna

där djuren betar betydelse för köttet som vi förädlar. Vi

kan vara stolta över de växtplatser som våra leverantörer

öronmärker för våra djur!

TIPS!

Kolla gärna in filmklippet där Benny visar hur man styckar en halv rapsgris

www.livetsgoda.se

, sök på Benny Granqvist.