18 HKSCAN AGRI
ITALIAN MAKUA
UUTUUSPEKONISTA
• 150 G HK ITALIAN PEKONIA
• 330 G KARINIEMEN KANANPOJAN
MAUSTAMATONTA FILEEPIHVIÄ
• 2 KANANMUNAA
• 2 AVOKADOA VIIPALOITUNA
• 250 G KYPSIÄ KIRSIKKATOMAATTEJA
PUOLITETTUINA
• 1 PUNASIPULI PIENINÄ KUUTIOINA
• N. 70 G PITKÄÄN KYPSYTETTYÄ
SINIHOMEJUUSTOA MURENNETTUNA
• N. 150 G RAPEITA SALAATTEJA
(ESIM. ROMAINE JA JÄÄSALAATTI)
PEKONIDRESSING:
• PEKONIN SULANUT RASVA
• 3 RKL VAALEAA
BALSAMICOA
• 1 TL VÄKEVÄÄ SINAPPIA
• 1 TL SOKERIA
• ¼ TL MUSTAPIPPURIA
MYLLYSTÄ
Paista pekonit pannulla rapeiksi
ja siirrä ne talouspaperin päälle
jäähtymään. Siivilöi pannulta
rasva talteen kastiketta varten.
Keitä kananmunat kypsiksi ja
hienonna tai viipaloi ne. Paista
tai grillaa kanapihvit, mausta
suolalla ja pippurilla ja siirrä ne
kastikkeen valmistamisen ajaksi
folion sisään vetäytymään ja
viipalointia odottamaan. Asettele
salaatin ainekset ryhmittäin
vadille ja kruunaa kastikkeella.
Sekoita kaikki ainekset
yhteen sauvasekoittimella
tai vispilällä.
EAT COBB -SALAATTI PEKONIDRESSINGILLÄ
Ruokaisan ja klassisen amerikkalaisen Cobb-salaatin syntytarinasta on useampi versio, mutta EAT
COBB toimii muistisääntönä täytteille: Egg, Avocado, Tomato, Chicken, Onion, Bacon, Blue cheese.