OKRA MAATALOUSNÄYTTELY
järjestettiin Oripäässä 6.–9.
heinäkuuta. HKScanin osaston
vierailijoita kiinnostivat uutuus
tuotteet, niiden alkuperä sekä
HK Lihakoulu®.
Osastolla oli maistettavana
HK ja Kariniemen tuoteuutuuksia,
Maakarit®-sarjan makkaroita ja
Kariniemen Kananpojan fileestä
valmistettuja pihvejä suositulla
koko perheen mango-marinadilla.
Maakarit-makkarat saivat osakseen
paljon hyviä kommentteja maustei
sesta mauista. Myös mangomarinoi
tu broileri sai paljon uusia ihailijoita
ja paketin etiketti painettiin tarkasti
mieleen seuraavaa kauppareissua
varten.
Lihakoulun kokit
Sami Lammin-
aho
ja
Tero Honkaniemi
opastivat
askel askeleelta, miten valmistuu
kesäiltojen hittimenu: ylikypsää
Rypsiporsaan® kylkeä, gremolata
pestoa ja maalaisperunaa.
Lihantuottajia kiinnosti erityi
sesti alan tulevaisuuden näkymät.
Toimitusjohtajan sijaisena toimiva
teknologia- ja tuotantojohtaja
Aki
Laiho
piti liiketoimintaympäristön
kehitystä kaksijakoisena.
– Positiivista on, että lihan maa
ilmanlaajuinen kulutus kasvaa
edelleen tasaisesti, kun kuluttajien
ostovoima vahvistuu kehittyvillä
markkinoilla. Samaan aikaan lihan
kulutus kuitenkin pienenee Eu
roopassa. Siipikarjan liha tekee
poikkeuksen eurooppalaiseen
trendiin – sen kysyntä jatkaa tasaista
kasvuaan.
– Myös arkea helpottavat valmis
ruuat ja puolivalmisteet ovat yhä
suositumpia. Vastuullisuuden
merkitys korostuu ostopäätöksiä
tehtäessä, mikä vahvistaa
HKScanin asemaa sekä koti
markkinoilla että niiden ulko
puolella, totesi Laiho.
OKRA maatalousnäyttelyssä oli
neljän näyttelypäivän aikana kävi
jöitä huimat 83 500, joka oli samalla
uusi yleisöennätys.
LIHAN ALKUPERÄ JA
HK LIHAKOULU®
KIINNOSTIVAT MYÖS
OKRA MAATALOUS
NÄYTTELYSSÄ